ΕΛΛΑΔΑ

ΔΟΥ Χαλκίδας: Σε προσωρινή αργία οι συλληφθέντες υπάλληλοι - Οδηγήθηκαν σε ανακριτή και εισαγγελέα

ΔΟΥ Χαλκίδας: Σε προσωρινή αργία οι συλληφθέντες υπάλληλοι - Οδηγήθηκαν σε ανακριτή και εισαγγελέα

Αναμονή στην εφορία

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Σε προσωρινή αργία τέθηκαν οι συλληφθέντες υπάλληλοι της ΑΑΔΕ για την υπόθεση της Χαλκίδας.

Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ενώ διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα.

Νωρίτερα στη σύλληψη της διευθύντριας της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας και ακόμη πέντε υπαλλήλων, προχώρησαν οι τοπικές Αρχές την Τετάρτη (22/5).

Τα έξι αυτά άτομα βρίσκονται αντιμέτωπα με τις κατηγορίες της διαφθοράς, της δωροδοκίας και της δωροληψίας.

Όπως αποκάλυψε η αστυνομική συντάκτρια Μίνα Καραμήτρου πέντε υπάλληλοι είχαν στήσει μία επιχείρηση διαφθοράς, ενώ στην δικογραφία που σχηματίζεται φέρεται αρχηγός και υπαρχηγός του κυκλώματος να ήταν η διευθύντρια και ο υποδιευθυντής.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από την έρευνα των Αρχών, προκύπτει ότι ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα από φορολογούμενους είτε για να προχωρήσουν τις διαδικασίες επιστροφής φόρου, είτε για να μην επιβάλουν αυστηρά πρόστιμα.

Μαζί με τους πέντε υπαλλήλους έχουν συλληφθεί και δύο ακόμη ιδιώτες, ένας λογιστής και μια διαχειρίστρια οικονομικών, που συνεργάζονταν με το κύκλωμα της εφορίας.

Τα ποσά που ζητούσαν

Τα χρήματα που ζητούσαν ήταν από 4.000 μέχρι και 10.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες τους εδώ και τρεις μήνες με τα θύματά τους.

Στην τελευταία μάλιστα περίπτωση το απόγευμα της Τρίτης (22/5), ένα από τα θύματά τους, το πήραν τηλέφωνο να πάει στην Εφορία και να τους δώσει τα χρήματα που ζήτησαν. Την ώρα που έβγαινε από την Εφορία έγινε η έφοδος και στο γραφείο της διευθύντριας βρήκαν το φάκελο με τις 10.000 ευρώ, ενώ από έρευνα στο σπίτι λίγο αργότερα εντοπίστηκαν 88.000 ευρώ.

Σε ανακριτή και εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Στα δικαστήρια Χαλκίδας μεταφέρθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (22/5) οι συλληφθέντες εφοριακοί που είχαν ως έδρα τη ΔΟΥ Χαλκίδας και φέρονται να εκβίαζαν επιχειρηματίες αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά προχώρησαν τα στελέχη του Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με το evima.gr, το μεσημέρι επρόκειτο να καταθέσουν ενώπιον του ανακριτή. Επιπλέον, με απόφαση, που υπέγραψε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, οι συλληφθέντες υπάλληλοι τέθηκαν σε προσωρινή αργία και διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα. To απόγευμα οδηγούνται ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Εικόνες και βίντεο από τα δικαστήρια Χαλκίδας:

Στα δικαστήρια της Χαλκίδας οι εφοριακοί που συνελήφθησαν

Πέρα από τη Διευθύντρια στην υπόθεση εμπλέκεται και ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ, τρεις ακόμα υπάλληλοι καθώς και δύο ιδιώτες (ένας λογιστής και μια διαχειρίστρια οικονομικών).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ