ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Φωτιά κοντά στον οικισμό Πλατάνι - Εκκενώθηκαν σχολεία

Πάτρα: Φωτιά κοντά στον οικισμό Πλατάνι - Εκκενώθηκαν σχολεία

Πυροσβεστικά οχήματα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης (22/5) στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Πάτρας, έπειτα από φωτιά που «ξέσπασε» στο Πλατάνι και καίει κοντά σε σπίτια. Στο σημείο επιχειρεί η πυροσβεστική με 20 οχήματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες χρειάστηκε να εκκενωθούν ακόμη και δύο σχολεία στην περιοχή με τους υπεύθυνους να απομακρύνουν τους μαθητές με λεωφορεία.

Η πυρκαγιά καίει κοντά στην κατασκήνωση της ΔΕΗ. Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, είναι πιθανό η φωτιά να ξεκίνησε από κάτοικο που έκαιγε ξερά χόρτα. Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση, όμως το σημείο έχει και αρκετά σπίτια σε κοντινή απόσταση.

Στο σημείο έχει σπεύσει και ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης.

«Παρακολουθούμε από κοντά και ενισχύουμε το έργο της κατάσβεσης» λέει για την πυρκαγιά ο Φωκίων Ζαΐμης:

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «άμεσα βρέθηκε στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο Πλατάνι ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης και υπεύθυνος στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση του συμβάντος.


Συγκεκριμένα, ο κ. Ζαΐμης έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος συνδράμειστο έργο της κατάσβεσης με δύο υδροφόρα οχήματα. Παρακολουθούμε από κοντά, ενισχύουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και συνεργαζόμαστε για την άμεση αντιμετώπιση του συμβάντος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ