ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με μολότοφ στη Μονή Πετράκη

Επίθεση με μολότοφ στη Μονή Πετράκη

Πέντε βόμβες μολότοφ πέταξαν άγνωστοι τα ξημερώματα Δευτέρας στο κτήριο που συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος στη Μονή Πετράκη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις φλόγες προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Η επίθεση αυτή αποτελεί συνέχεια παρόμοιων επιθέσεων σε ιερούς ναούς σε όλη την Ελλάδα, των οποίων την ευθύνη αναλαμβάνουν ομάδες αντιεξουσιαστών προκειμένου –όπως λένε- να διαμαρτυρηθούν με τον τρόπο αυτό για την εκκένωση κατειλημμένων κτηρίων στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα αντιεξουσιαστών είχε εισβάλει στην Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης την ώρα που σε εξέλιξη βρισκόταν η Θεία Λειτουργία. Για την εισβολή είχαν συλληφθεί 26 άτομα τα οποία, όμως, αθωώθηκαν στη συνέχεια στο δικαστήριο.

Καταδικάζει η Γεροβασίλη

Προκαλεί αποτροπιασμό η εμπρηστική επίθεση που έγινε σήμερα τα ξημερώματα, στο προαύλιο του κτιρίου των γραφείων της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη.

Οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Η συνταγματικά κατοχυρωμένη θρησκευτική ελευθερία και η απρόσκοπτη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας περιφρουρούνται αυστηρά από την Πολιτεία και καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ