ΕΛΛΑΔΑ

Καμία δικαστική εκκρεμότητα για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη - Νέα αθωωτική απόφαση

Καμία δικαστική εκκρεμότητα για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη - Νέα αθωωτική απόφαση

O Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Μια ακόμη, ομόφωνα αθωωτική απόφαση, αυτή την φορά για την Proton Bank ήρθε την Πέμπτη για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη από το Εφετείο Αθηνών.

Η απόφαση έρχεται σε συνέχεια και άλλων αθωωτικών αποφάσεων τα τελευταία δώδεκα έτη για όλες τις άλλες υποθέσεις.

Με αυτήν κλείνει ο κύκλος διώξεων για όλες τις κατηγορίες.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης πλέον συνεχίζει την επιχειρηματική του δράση χωρίς καμία δικαστική εκκρεμότητα.

Ο κ. Λαυρεντιάδης είναι γνωστός για την εκρηκτική του άνοδο στους ελληνικούς επιχειρηματικούς κύκλους μέχρι το έτος 2009. Διακρίθηκε ιδιαίτερα στο κλάδο των φαρμακευτικών προϊόντων, χημικών, στο τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα και το όνομά του έγινε συνώνυμο της επιτυχίας και του σεβασμού. Είναι ευρέως γνωστό ότι επιδόθηκε σε βάρος του ένα κυνήγι μαγισσών κατά τη διάρκεια της ταραχώδους αρχικής φάσης της ελληνικής κρίσης.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης εκδιώχθηκε και τέθηκε σε προσωρινή κράτηση, κατά παράβαση της νομοθεσίας και σε βάρος της ήδη επιβαρυμένης υγείας του. Προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) όπου και δικαιώθηκε.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ένας ευγενής, σεμνός και βαθιά και θρησκευόμενος άνθρωπος, γνωστός για την αποφασιστικότητα του να ξεπεράσει τα επίπονα προβλήματα τα υγείας του, πολέμησε σκληρά και με επιμονή για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Έχει αθωωθεί δεκαεπτά φορές σε μια σειρά αστικών και ποινικών υποθέσεων, ιδιαίτερα σε εκείνες που αφορούσαν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Ωστόσο, όλα ξεκίνησαν με την τράπεζα Proton το 2011 εξ ου και η ιδιαίτερη σημασία της αθωωτικής απόφασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ