ΕΛΛΑΔΑ

ΔΟΥ Χαλκίδας: Το «αμαρτωλό» σημειωματάριο της διευθύντριας - Τα ραντεβού και οι μίζες

ΔΟΥ Χαλκίδας: Το «αμαρτωλό» σημειωματάριο της διευθύντριας - Τα ραντεβού και οι μίζες

Το τετράδιο με τις σημειώσεις της διευθύντριας ΔΟΥ Χαλκίδας

CNN Greece

Ντοκουμέντα από το σημειωματάριο «εσόδων - εξόδων» της συμμορίας των εφοριακών της Χαλκίδας έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτουν πόσο καλά ήταν οργανωμένο το κύκλωμα, που δρούσε υπό τον αρχηγικό - σύμφωνα με τη δικογραφία - ρόλο, της διευθύντριας της εφορίας.

Στο τετράδιο αυτό, φωτογραφία του οποίου δημοσιεύει το CNN Greece, η διευθύντρια κρατούσε σημειώσεις με ονόματα και ποσά από τις μίζες που έπαιρνε το κύκλωμα και αποτελεί στοιχείο για τη συνέχιση της έρευνας για τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα, η χλιδάτη ζωή και οι πολυτελείς κατοικίες μελών του κυκλώματος είχαν γίνει πολλές φορές θέμα συζήτησης, ενώ η διευθύντρια σε συνομιλία της φέρεται να κάνει παρατήρηση σε μέλη του κυκλώματος:

«Θα μας κάψετε με όλα αυτά που κάνετε».

DOY, XALKIDA, EFORIA

Το σημειωματάριο της διευθύντριας της ΔΟΥ Χαλκίδας

CNN Greece

Πρόκειται για σημειώσεις με ποσά και ονόματα από το 2020. Το «αρχείο» καταγράφει τα χρήματα που αναλογούσαν στον κάθε συνεργό της από τα ποσά που εκβιαστικά ζητούσαν από φορολογούμενους για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Να σημειωθεί ότι, η ίδια στην απολογία της στις Αρχές ισχυρίστηκε ότι όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβρη, το παράνομο ημερολόγιο «εσόδων-εξόδων» που κρατούσε, όμως, από το 2020, όπου κατέγραφε τις κακουργηματικές πράξεις τους, την διαψεύδουν.

Τα ποσά που ζητούσαν και η έφοδος

Τα χρήματα που φέρονται να ζητούσαν οι υπάλληλοι κυμαίνονταν από 4.000 ευρώ μέχρι και 10.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες τους εδώ και τρεις μήνες με τα θύματά τους.

Στην τελευταία μάλιστα περίπτωση το απόγευμα της Τρίτης (22/5), ένα από τα θύματά τους, το πήραν τηλέφωνο να πάει στην Εφορία και να τους δώσει τα χρήματα που ζήτησαν.

Την ώρα που έβγαινε από την Εφορία έγινε η έφοδος και στο γραφείο της διευθύντριας βρήκαν το φάκελο με τις 10.000 ευρώ, ενώ από έρευνα στο σπίτι λίγο αργότερα εντοπίστηκαν 88.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ