ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Θετική εξέλιξη για τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ - Βολές κατά ΙΣΑ

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Θετική εξέλιξη για τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ - Βολές κατά ΙΣΑ

Εσωτερικός χώρος νοσοκομείου

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

Ο ΠΙΣ διευκρινίζει ότι είναι ο μόνος που εξουσιοδοτείται να διαπραγματευτεί Συλλογική Σύμβαση για λογαριασμό της ιατρικής κοινότητας, στέλνοντας ευθείες βολές κατά του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας.

Ανακοίνωση με σοβαρές αιχμές σχετικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο των εργαστηριακών γιατρών και τη σύναψη συλλογικής σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, εξέδωσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Τα βέλη του ΠΙΣ στρέφονται κατά του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος έσπευσε να ανακοινώσει ότι «ο Υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ Πατούλη ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στον ΕΟΠΥΥ να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με τους εκπροσώπους των ιατρών».

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος απαντά ότι «μέσω της Επιτροπής για το Clawback που δημιούργησε, έδωσε δυνατότητα στους εργαστηριακούς γιατρούς της χώρας να διεκδικήσουν μαζικά και με αυτοπεποίθηση τα αιτήματά τους, παρά τις απόπειρες διάσπασης και εκφοβισμού που ασκήθηκαν από γνωστούς κύκλους».

Επιπλέον, τονίζει: «Στις συναντήσεις της Επιτροπής με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας μεταφέρθηκαν ολοκληρωμένα τα αιτήματα των εργαστηριακών και ζητήθηκε χρονοδιάγραμμα επίλυσης.

Ένα εκ των σημαντικότερων αιτημάτων υπήρξε η σύναψη Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ του ΠΙΣ που εκπροσωπεί το σύνολο των γιατρών της χώρας και του ΕΟΠΥΥ, για το οποίο χτες υπήρξε θετική απάντηση της πολιτικής ηγεσίας στον εκπρόσωπο της Επιτροπής κ. Ψυχογιό Β. Εντούτοις ο ΠΙΣ απέφυγε την έκδοση δελτίου Τύπου με πανηγυρισμούς και τυμπανοκρουσίες, διότι αναμένει η εξαγγελία αυτή να αποτυπωθεί εγγράφως και δεσμευτικά, προκειμένου να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση. Απεναντίας, αυτοί που ελάχιστα ή καθόλου συνεισέφεραν στις κινητοποιήσεις, έσπευσαν να εκδώσουν Δελτία Τύπου και να εμφανίσουν την εξαγγελία ως δικό τους κατόρθωμα.

Ο Πανελλήνιος ιατρικός Σύλλογος, διευκρινίζει κατά τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι σύμφωνα με το άρθρο 40 του νόμου 4931/22 είναι ο μόνος που εξουσιοδοτείται, να διαπραγματευτεί Συλλογική Σύμβαση για λογαριασμό της ιατρικής κοινότητας.

Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε από το ΔΣ του ΠΙΣ, το πρώτο θέμα που θα συζητηθεί στην επικείμενη Ολομέλεια των Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων της χώρας στις 22 Ιουνίου στην Καλαμάτα να είναι οι όροι της Συλλογικής Σύμβασης, ώστε η διαπραγμάτευση να διεξαχθεί με την έγκριση των συναδέλφων μας και με απόλυτη διαφάνεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ