ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Εντοπίστηκε και δεύτερο φορτίο με κοκαΐνη - Βρέθηκαν επιπλέον 100 κιλά

Πειραιάς: Εντοπίστηκε και δεύτερο φορτίο με κοκαΐνη - Βρέθηκαν επιπλέον 100 κιλά

Όσα κατασχέθηκαν από το κοντέινερ με τα 210 κιλά κοκαΐνη

ΕΛ.ΑΣ.

Ένα ακόμη κοντέινερ με κοκαΐνη που περιλαμβάνει 100 κιλά εντόπισαν οι Αρχές στον Πειραιά, εκτός από εκείνο με τα 210 κιλά κοκαΐνη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Open, μετά από έρευνα του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Ασφάλειας Αττικής μαζί με την αμερικάνικη δίωξη ναρκωτικών εκτός από τα 210 κιλά κοκαΐνης που εντοπίστηκαν, σε διπλανό κοντένειρ βρέθηκαν επίσης 100 κιλά κοκαΐνης, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν συνολικά πάνω από 300 κιλά.

Μάλιστα, οι Αρχές εκτιμούν ότι τα δύο κοντέινερ συνδέονται καθώς το modus operandi φαίνεται να είναι ίδιο και στις δύο περιπτώσεις.

Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί τέσσερις συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. και όλοι τους είναι άτομα που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το φορτίο «μαμούθ» με κοκαΐνη - Πάνω από πέντε εκατ. τα έσοδα

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που φέρει στο φως της δημοσιότητας η Δίωξη Ναρκωτικών για το φορτίο «μαμούθ» με κοκαΐνη που εντοπίστηκε σε κοντέινερ με γαρίδες στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι Αρχές προχώρησαν στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, διεθνικού χαρακτήρα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση από τη Λατινική Αμερική σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης.

Η μεταφορά τους γινόταν διά θαλάσσης και αποκρύπτονταν σε εμπορευματοκιβώτια (container) για την περαιτέρω εισαγωγή και διακίνησή τους σε ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομα κέρδη μεγάλου ύψους.

Από την διακίνηση κοκαΐνης αποκόμισαν υπέρογκα παράνομα έσοδα που ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ.

Ο ρόλος των μελών της οργάνωσης

 • 48χρονος, είχε αναλάβει τη διεύθυνση και κατεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα την ανεύρεση των υπό διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών, τη χρηματοδότησης της αγοράς και της μεταφοράς, της οργάνωσης της αποστολής των ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική, καθώς και την απόκρυψη των ναρκωτικών σε εμπορευματοκιβώτια με κατεύθυνση τη χώρα και την περαιτέρω διακίνησή τους,
 • 36χρονος, είχε αναλάβει την ανεύρεση και στρατολόγηση έτερων μελών,
 • 64χρονος, επικοινωνούσε με έτερα μέλη της οργάνωσης που είχαν έδρα στο εξωτερικό για το συντονισμό της προμήθειας και τη χρηματοδότηση των προς διακίνηση ποσοτήτων και
 • 54χρονος, ήταν επιφορτισμένος με την επιχειρησιακή κάλυψη και προστασία του 48χρονου, λαμβάνοντας κατάλληλα μέτρα, ώστε να αποφευχθεί η σύλληψή του.

Τα μέλη της οργάνωσης βρέθηκαν στα «χέρια» των Αρχών μετά από αστυνομική επιχείρηση το πρωί της Τετάρτης (22/5) κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε ο 48χρονος και στην κατοχή του βρέθηκαν με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση 180 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με περιεχόμενο κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 210 κιλών και 300 γραμμαρίων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και οχήματα, επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • κοκαΐνη συνολικού βάρους 510 γραμμαρίων,
 • ακατέργαστη κάνναβη βάρους 1,5 γραμμαρίων,
 • τα χρηματικά ποσά των 131.675 ευρώ και 30 λιρών Αγγλίας,
 • πιστόλι με γεμιστήρα με 15 φυσίγγια,
 • 37 φυσίγγια των 9 mm και 3 φυσίγγια των 7.65 mm,
 • ζυγαριά,
 • 2 μοτοσικλέτες,
 • 17 συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
 • κάρτα μνήμης (συσκευή usb),
 • 3 ηλεκτρονικές συσκευές γεωγραφικού εντοπισμού (GPS tracker),
 • σφραγίδα κλεισίματος εμπορευματοκιβωτίου και
 • πλήθος σελίδων με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Σημειώνεται ότι, σε βάρος του 48χρονου αρχηγικού μέλους εκκρεμούσε απόφαση κάθειρξης 20 ετών και χρηματική ποινή καθώς το 2017 είχε κατηγορηθεί ως υπεύθυνος εγκατάστασης και λειτουργίας εργαστηρίου παραγωγής συνθετικών ναρκωτικών δισκίων, όπου είχαν βρεθεί και κατασχεθεί πάνω από 634.000 δισκία CAPTAGON.

Επίσης, ο 64χρονος είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης στις Η.Π.Α. για την εμπλοκή του σε υπόθεση μεταφοράς όπλων από την Ευρώπη.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να διακριβωθεί όλο το εύρος των παράνομων δραστηριοτήτων της εγκληματικής οργάνωσης και τυχόν διασυνδέσεων αυτής με άλλα ομοειδή δίκτυα, καθώς και η ταυτοποίηση έτερων μελών της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ