ΕΛΛΑΔΑ

Εγκαινιάστηκε η νέα γέφυρα του Εύηνου ποταμού

Εγκαινιάστηκε η νέα γέφυρα του Εύηνου ποταμού
ΑΠΕ ΜΠΕ

«Η νέα οδική γέφυρα του Ευήνου, δίνει οριστική λύση στην επανασύνδεση της παλαιάς εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων και αποκαθιστά την ομαλή πρόσβαση στους οικισμούς που βρίσκονται στις εκβολές του ποταμού», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την τελετή εγκαινίων της νέας γέφυρας του Εύηνου ποταμού.  

Η τελετή εγκαινίων έγινε παρουσία του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου, του περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη και του δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλειου Γκίζα.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι η νέα γέφυρα, μήκους 254 μέτρων και πλάτους 13,5 μέτρων, κατασκευάστηκε μέσα σε έναν χρόνο, στο ίδιο σημείο με την παλαιά, αλλά με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ανθεκτικότητας, ενώ στο έργο προβλέπεται η ανακατασκευή όλων των αναγκαίων υδραυλικών έργων προστασίας των βάθρων και διευθέτησης του ποταμού για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

IMG_9784.jpeg

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την τελετή εγκαινίων της νέας γέφυρας του Εύηνου ποταμού

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τόνισε, επίσης, ότι στις 31 Ιανουαρίου είχε προηγηθεί η παράδοση του Οδικού 'Αξονα Άκτιο - Αμβρακία, ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021 - 2027», τα αντιπλημμυρικά έργα και τα έργα ύδρευσης των περιοχών Αμβρακίας - Αμφιλοχίας και Βάλτου.«Συνεπώς, τρία στα τρία για την Αιτωλοακαρνανία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Στο πλαίσιο της τοποθέτησής του, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος σημείωσε «Οι Κυβερνήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, από το 2019 μέχρι σήμερα, έχουν αποδείξει με πράξεις ότι μπορούν υπεύθυνα και πάρα πολύ σύντομα να σχεδιάζουν και να υλοποιούν έργα, που επιβάλλεται να εκτελεστούν για την αντιμετώπιση των συνεπειών των απρόβλεπτων φυσικών φαινομένων. Για εμάς, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αυτό είναι εξίσου σημαντικό όσο η κατασκευή νέων έργων, αλλά και η συντήρηση των υφιστάμενων. Συνεπώς, αποτελεί και έναν από τους βασικούς στόχους, που έχουμε θέσει με τον υπουργό, Χρήστο Σταϊκούρα».

«Το συγκεκριμένο έργο είναι άλλη μια απόδειξη ότι συνεχίζουμε, με ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα, να ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις με ταχύτητα και να απαντάμε στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, με έργα ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και τη φθορά από το χρόνο. Επίσης, είναι μια απόδειξη ότι ο ελληνικός κατασκευαστικός κλάδος μπορεί να παραδώσει και να λειτουργεί πολύ σημαντικά έργα παραχωρήσεων και συγχρόνως, ότι μπορεί να ανταποκριθεί με συνέπεια και υποδειγματική επιμέλεια στις αυξημένες απαιτήσεις ανθεκτικότητας, που επιβάλλουν οι απειλές της κλιματικής κρίσης».

Υπενθυμίζεται ότι η γέφυρα του Εύηνου ποταμού είχε καταστραφεί ολοσχερώς τον Δεκέμβριο του 2021, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Αιτωλοακαρνανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ