ΕΛΛΑΔΑ

Μυστήριο ο θάνατος 17χρονης στο Ηράκλειο: Οι γονείς δεν πιστεύουν ότι αυτοκτόνησε

Μυστήριο ο θάνατος 17χρονης στο Ηράκλειο: Οι γονείς δεν πιστεύουν ότι αυτοκτόνησε

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ 

INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αυτοκτονία ήταν σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο θάνατος της 17χρονης που έπεσε στο κενό από γέφυρα ύψους 50 μέτρων στον ΒΟΑΚ λίγο μετά τον κόμβο των Μαλίων.

Ωστόσο οι γονείς της αμφιβάλουν λέγοντας πως η κοπέλαδεν θα έβαζε τέλος στη ζωή της.

Ο λόγος που την οδήγησε στη γέφυρα από όπου και η μοιραία πτώση, παραμένει μυστήριο, καθώς το σπίτι της βρίσκεται από την άλλη πλευρά του δρόμου. Η γέφυρα απέχει 1,5 ώρα με τα πόδια από το χωριό ή 20 λεπτά από μονοπάτι στο βουνό.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα cretapost.gr οι γονείς και η αδελφή της 17χρονης Νικολέτας θεωρούν ότι δεν αυτοκτόνησε και ψάχνουν να βρουν την αλήθεια. Υποστηρίζουν ότι στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός δε βρέθηκε αίμα.

eikona_Viber_2024-05-23_19-50-42-491.jpg

«Είναι δυνατόν να πέφτει κάποιος από τα 50 μέτρα και να μην υπάρχει στο σημείο ούτε ίχνος αίματος;», διερωτήθηκαν στην κάμερα της εκπομπής, από το σημείο που βρέθηκε το άψυχο κορμί της κόρης τους.

«Μπορεί κάποιος να τη χτύπησε και να την έφερε εδώ με το αυτοκίνητο», υποστήριξε ο πατέρας της, αφήνοντας, έτσι, ανοιχτό το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Οι αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια, με εκείνο της αυτοχειρίας να είναι το επικρατέστερο.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι τουρίστες την είδαν στη γέφυρα, χωρίς, όμως να δουν την πτώση της.

Ήταν θύμα bullying;

Από την πλευρά της, η αδελφή της Νικολέτας είπε πως της είχε αποκαλύψει ότι δεχόταν bullying στο σχολείο από μαθητές, αλλά και καθηγητές.

«Ξέρω πάρα πολλά για τη Νικολέτα, μιλούσαμε, μου τα έλεγε όλα. Μου είχε πει ότι είχε θέματα στο σχολείο με καθηγητές και κάποια παιδιά. Είχαν πάει εκδρομή στην Τσεχία και την είχαν αφήσει μόνη της. Δεχόταν λεκτικό bullying στο σχολείο συνέχεια, μου το έλεγε. Φοβάμαι ότι μπορεί να της έκανε κακό κάποιος, να τη χτύπησε και να την έριξε στο γεφύρι», υποστήριξε στην Κατερίνα Σουλιώτη.

Λίγες ώρες πριν βρεθεί νεκρή, η Νικολέτα βρισκόταν στο σχολείο και έδινε εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρέδωσε το γραπτό της και έφυγε νωρίτερα, χωρίς να δώσει κανένα σημείο ζωής.

Η αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει βρει κάποιο σημείωμα του θύματος. Ωστόσο, θα μπορούσε να είχε γράψει κάτι στο τελευταίο γραπτό της στο σχολείο, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει εξεταστεί.

Την ίδια ώρα αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα δώσει απαντήσεις για τα αίτια θανάτου της.

«Ήταν ένα εύθυμο παιδί» λέει γειτόνισσα της οικογένειας

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία της γειτόνισσας της 17χρονης Νικολέτας, κυρία Στέλλα, η οποία δήλωσε στο cretapost πως η νεαρή κοπέλα ήταν ένα εύθυμο παιδί που ετοιμαζόταν να δώσει πανελλήνιες.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από το γεγονός. Το κοριτσάκι ήταν ένα πανέμορφο και καλό παιδί. Το βλέπαμε καθημερινά εδώ στη γειτονιά. Ήταν ένα εύθυμο παιδί που ετοιμαζόταν να δώσει πανελλήνιες. Δεν ξέρουμε τι συνέβη», επεσήμανε σχετικά ενώ τόνισε πως η 17χρονη «είχε στόχους, είχε αποφασίσει να σπουδάσει κτηνίατρος».

Ως προς την οικογένεια η κ. Στέλλα μόνο καλά λόγια μπορούσε να πει: «Η οικογένεια είναι πολύ καλή, όλοι μεταξύ τους ήταν δεμένοι. Πρόσεχε ο ένας τον άλλον. Ποτέ δεν ακούσαμε κάτι για αυτά. Η μικρή ήταν το μεσαίο κορίτσι, είχε μία μεγαλύτερη αδερφή και έναν μικρότερο αδερφό. Μάθαμε για το θλιβερό περιστατικό χθες το μεσημέρι και παγώσαμε. Δεν το περίμενε κανείς μας».

Κλιμάκιο ψυχολόγων στο λύκειο Μοχού

Κλιμάκιο ψυχολόγων βρίσκεται από το πρωί στο λύκειο Μοχού όπου φοιτούσε η 17χρονη Νικολέτα.

Τόσο οι καθηγητές όσο και οι συμμαθητές της δεν μπορούν να πιστέψουν ότι η 17χρονη δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Κανείς δεν γνωρίζει για ποιον λόγο η μαθήτρια έβαλε τέλος στη ζωή της καθώς όλοι την χαρακτηρίζουν ως ένα κλειστό μεν αλλά και πολύ χαρούμενο παιδί.

Οι ψυχολόγοι βρίσκονται στο πλευρό τους για να συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα το οποίο απασχολεί όλη την σχολική κοινότητα.

Την ίδια ώρα, οι καθηγητές του σχολείου κλήθηκαν από την αστυνομία για κατάθεση προκειμένου να ερευνηθούν τα αίτια της αυτοκτονίας της μαθήτριας. Όπως ανέφεραν οι ίδιοι στις καταθέσεις τους δεν υπήρξε κανένα απολύτως περιστατικό bullying στο σχολείο.

Τι ανέφεραν οι αυτόπτες μάρτυρες

Η 17χρονη Νικολέτα το πρωί της Πέμπτης, όπως κάθε μέρα, πήγε στο σχολείο προκειμένου να συμμετάσχει στις ενδοσχολικές εξετάσεις.

Αφού παρέδωσε το γραπτό της στους εξεταστές έφυγε από το σχολείο στον Μοχό και αποφάσισε να μην πάρει το λεωφορείο αλλά να περπατήσει.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι έχει φτάσει στη γέφυρα του Αποσελέμη, στον ΒΟΑΚ. Τουρίστες την βλέπουν να βρίσκεται πάνω στις προστατευτικές μπάρες και να κοιτάζει στο κενό. Οι ίδιοι ειδοποιούν την αστυνομία και αναφέρουν το περιστατικό ενώ την ίδια ώρα την πλησιάζουν προσπαθώντας να την πείσουν να κατέβει από τις μπάρες.

Λίγη ώρα αργότερα η 17χρονη πέφτει στο… κενό βάζοντας τέλος στη ζωή της.

Περιπολικό της αστυνομίας, δύναμη της πυροσβεστικής αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο όμως για την άτυχη μαθήτρια ήταν ήδη αργά.

Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες για να αποσαφηνιστούν τα αίτια της αυτοχειρίας χωρίς ακόμα να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα.

Η σορός της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διενεργήθηκε νεκροψία – νεκροτομή.

Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Η μαθήτρια φέρεται να είχε σχολάσει από το σχολείο της, λίγο πριν πέσει από τη γέφυρα, με την ΕΛ.ΑΣ να εξετάζει πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο αυτοκτονίας, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να αποκλείουν και το σενάριο του δυστυχήματος.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στο ενδεχόμενο να είχε προηγηθεί κάποιο περιστατικό που την αναστάτωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ