ΕΛΛΑΔΑ

Στη Σαγκάη ο Ν. Χαρδαλιάς – Η αύξηση των Κινέζων τουριστών στην Αττική στην ατζέντα των θεμάτων

Στη Σαγκάη ο Ν. Χαρδαλιάς –  Η αύξηση των Κινέζων τουριστών στην Αττική στην ατζέντα των θεμάτων

Ο Νίκος Χαρδαλιάς

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - EUROKINISSI

Η περαιτέρω αύξηση των Κινέζων επισκεπτών στην Ελλάδα και κυρίως στην Αττική, είναι ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στην ατζέντα του περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά, που βρίσκεται στην Σανγκάη για να συμμετάσχει στην διεθνή έκθεση ITB China 2024 και στην οποία η Περιφέρεια συμμετέχει ως συνεκθέτης στο εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ.

Τα μέλη της διοίκησης του κινέζικου αερομεταφορεα Juneyao υποδέχθηκαν θερμά τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στα γραφεία της εταιρείας στη Σαγκάη.

Ο περιφερειάρχης, ξεκίνησε το επίσημο πρόγραμμα του στην έδρα του κινεζικού αερομεταφορέα, ο οποίος εγκαινίασε στις 2 Απριλίου τις απευθείας πτήσεις Αθήνα - Σαγκάη.

Κατά τη συζήτηση με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας Wei Chen, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι η Περιφέρεια αποσκοπεί στην περαιτέρω συνεργασία με την εταιρεία, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των Κινέζων επισκεπτών στην Αττική και τους 12 μήνες του χρόνου. Ο περιφερειάρχης επισήμανε μάλιστα ότι η εμβάθυνση αυτής της εταιρικής συνεργασίας εντάσσεται στο νέο στρατηγικό πλαίσιο εξωστρέφειας της Αττικής, το οποίο και θα παρουσιάσει στο τέλος του 2024.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το Ντουμπάι και την αγορά των ΗΑΕ, η Κίνα αποτελεί στρατηγικό τουριστικό στόχο του Νίκου Χαρδαλιά, καθώς ο πολιτιστικός πλούτος της Αττικής, με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και τους χώρους τέχνης, η γαστρονομία, τα κοσμοπολίτικα νησιά και τα παράλια, αποτελούν πόλο έλξης για τους διεθνείς επισκέπτες, αλλά και για δυνητικούς επενδυτές.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε επίσης ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία με τους εκπροσώπους της εταιρείας στην Ελλάδα, προκειμένου να γνωστοποιηθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό η πρωτοβουλία της για απευθείας σύνδεση με την Αθήνα, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν κοινές δράσεις για στοχευμένη προβολή της Αττικής στη Σαγκάη ως τουριστικού προορισμού, με στόχο την ευρύτερη διείσδυση στην κινεζική αγορά.

Η Juneyao Airways, που αποτελεί μία απο τις μεγαλύτερες εταιρείες αερομεταφορών της Κίνας, δραστηριοποιείται απο το 2006 ως μέλος της Star Alliance.

Καλύπτει 200 εθνικούς και διεθνείς προορισμούς με συνολικά 95 αεροσκάφη, από τα οποία 85 Α320neo, καθώς και 10 ολοκαίνουρια Βoeing 787-8 Dreamliner, με τα οποία πραγματοποιεί, σε εβδομαδιαία βάση, τρεις απευθείας πτήσεις στην Αθήνα από τη Σαγκάη και μία από το Πεκίνο. Μάλιστα, η Αθήνα είναι ένας από τους πέντε συνολικά ευρωπαϊκούς προορισμούς της εταιρείας, μαζί με το Μιλάνο, το Ελσίνκι, το Μάντσεστερ και τη Μπριζ.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Κίνα, ο περιφερειάρχης θα έχει μεταξύ άλλων, επίσημη συνάντηση με τον δήμαρχο της Σαγκάης Gong Zheng, τη Διοίκηση του Κινεζικού Συμβουλίου για την Προώθηση του Διεθνούς Εμπορίου (CCPIT), ενώ θα συναντηθεί και με ανώτερα στελέχη της COSCO στην πόλη της Σαγκάης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ