ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ συνέλαβαν τον Τούρκο για εμπρησμό: Στην κατοχή του αναπτήρες και σφουγγάρι

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ συνέλαβαν τον Τούρκο για εμπρησμό: Στην κατοχή του αναπτήρες και σφουγγάρι
INTIME

Δύο αναπτήρες και ένα σφουγγάρι είχε πάνω του ο Τούρκος που συνέλαβαν οι Αρχές για την τρίτη κατά σειρά φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής..

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ παρά το γεγονός ότι είχε τελειώσει η βάρδιά τους όταν ξέσπασε η πυρκαγιά ενημερώθηκαν από συναδέλφους τους της ΟΠΚΕ που είχαν βρει ένα μάρτυρα για τα χαρακτηριστικά του ύποπτου δράστη και άρχιζαν οι αναζητήσεις.

Λίγο αργότερα τον εντόπισαν και τον οδήγησαν στο τμήμα και όπως έγινε γνωστό πρόκειται για Τούρκο με κάρτα ασύλου ο οποίος διαμένει στην περιοχή και όπως είπε εβαζε φωτιά στα ξερόχορτα για να κάψει τα σημεία που υπήρχαν μονοπάτια που δεν μπορούσαν να διασχίσουν.

Αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με τις βαριές κατηγορίες με βάση το νέο αυστηρό κώδικα για τους εμπρηστές από αμέλεια.

Κικίλιας: Τρεις φωτιές σε ένα μήνα στο όρος Αιγάλεω

Στη σύλληψη του υπεύθυνου για τη φωτιά στο όρος Αιγάλεω προχώρησαν οι Αρχές σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως πρόκειται για Τούρκο υπήκοο ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

«Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιες στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί. Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι» τόνισε στην ανάρτησή του ο κ. Κικίλιας.

Η ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ