ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Έρχονται 35αρια το Σαββατοκύριακο - Βροχές και καταιγίδες μέχρι την Πέμπτη

Καιρός: Έρχονται 35αρια το Σαββατοκύριακο - Βροχές και καταιγίδες μέχρι την Πέμπτη

Αίθριος καιρός με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, σύμφωνα με την ΕΜΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Μέρα με την ημέρα αλλάζει το σκηνικό του καιρού καθώς η αστάθεια θα συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη με τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ από την Παρασκευή ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για ένα ιδιαίτερα θερμό Σαββατοκύριακο με θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών Κελσίου.   

Βασικό χαρακτηριστικό του σημερινού καιρού είναι οι ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά μέχρι και 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη την Τετάρτη (29/7) θα έρθουν κάποιες ψυχρές αέριες μάζες που βρίσκονται στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα οι οποίες κινούνται γύρω από τη χώρα μας και αναμένεται να φέρουν βροχές και μπόρες σε μεγάλο μέρος της επικράτειας.

Την Πέμπτη αρχίζει σιγά-σιγά και περιορίζεται το φαινόμενο κυρίως στις ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, αλλά και της Πελοποννήσου.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open, τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, δηλαδή ο υδράργυρος θα ανέλθει κοντά στους 27-29 βαθμούς Κελσίου.
Όμως, από το Σαββατοκύριακο και ύστερα, οι θερμές αέριες μάζες από τη Βόρεια Αφρική θα κινηθούν πιο ανατολικά και βορειοανατολικά, με αποτέλεσμα να ανεβάσουν περισσότερο την θερμοκρασία.

Ο ίδιος διακινδύνευσε να κάνει μια μίνι-πρόγνωση για τον καιρό των Ευρωεκλογών 2024 στις 9 Ιουνίου, λέγοντας πως ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου ενώ οι καιρικές συνθήκες θα είναι ήπιες εκείνη την ημέρα.

Ο καιρός την Τρίτη

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο νωρίς το πρωί στα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ηπειρωτικά, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα βορειοδυτικά μεμομωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ.
Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα δυτικά σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά από βόρειες και σταδακά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στην ανατολική χώρα. Θα φτάσει στα νησιά τους 25 με 27 βαθμούς, στην ηπειρωτική χώρα τους 27 με 29 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Στα ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ