ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «Ηθελα να προστατέψω την περιουσία μου» είπε απολογούμενος ο κοσμηματοπώλης

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «Ηθελα να προστατέψω την περιουσία μου» είπε απολογούμενος ο κοσμηματοπώλης

Δικαστική αίθουσα

INTIME

Με την απολογία του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη, ο οποίος υποστήριξε ότι ήθελε να προστατέψει την περιουσία του και όχι να κάνει κακό, συνεχίστηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για το θάνατο του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου.  

Παρόντες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας εκτός από την οικογένεια και τους φίλους του Ζακ Κωστόπουλου, ήταν ο Νίκος Φίλης, ο Νίκος Βρούτσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος και η Θεανώ Φωτίου.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών, απολογούμενος ενώπιον δικαστών και ενόρκων υποστήριξε ότι παρασύρθηκε και έχασε την ψυχραιμία του βλέποντας την καταστροφή της περιουσίας του.

«Ήρθε στη βιτρίνα και προσπάθησε να βγει έξω. Δεν ήθελα να τον χτυπήσω, στόχος ήταν να τον κρατήσουμε στο μαγαζί για να τον βρει η αστυνομία» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι τον κλώτσησε μόνο δύο - τρεις φορές τονίζοντας «δεν είχα σκοπό να του κάνω κακό».


Πρόεδρος: Όμως αφού είχε βγει από τη τζαμαρία, συνεχίζετε και χτυπάτε…

Κατηγορούμενος: Όχι δεν χτύπησα. Έμεινα μακριά.

Πρόεδρος: Από τη στιγμή που ξάπλωσε, δεν δέχθηκε κανένα χτύπημα;

Κατηγορούμενος: Όχι από κανένα μας.

Πρόεδρος: Πέρα από το βίντεο, μάρτυρας κατέθεσε ότι σας φώναξε «σταματήστε, θα τον σκοτώσετε». Είχατε διατηρήσει την ψυχραιμία σας;

Κατηγορούμενος: Δεν ήμουν πολύ… γενικά όλη η κατάσταση… δεν είναι εύκολο να βλέπεις την περιουσία σου να καταστρέφεται…

Πρόεδρος: Εντάξει είχε γίνει μια ζημιά. Όμως μετά το πως αντιμετωπίζουμε αυτό το περιστατικό… γιατί δεν διατηρήσετε ψυχραιμία για να συλληφθεί ο άνθρωπος; Στο κέντρο ήσασταν, η αστυνομία ήταν κοντά… ήταν άνθρωπος που δυσκολευόταν να βγει. Το μαχαίρι τί μπορούσε να προβληματίσει αφού ήταν και τόσος κόσμος εκεί..

Κατηγορούμενος: Ίσως κάνει κάποια ζημιά.


Όταν μάλιστα ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε για τα χτυπήματα που δέχθηκε το θύμα στο κεφάλι, η απάντηση του ήταν «δεν θυμάμαι».

Εισαγγελέας: Στο βίντεο φαίνεται ότι τον χτυπάτε 5 φορές και οι 3 στο κεφάλι και μάλιστα στη μία τον κλωτσάτε και το κεφάλι του χτυπάει στο έδαφος.

Κατηγορούμενος: Δεν το θυμάμαι. Είδα το βίντεο αλλά δεν το θυμάμαι…

Εισαγγελέας: Τη στιγμή που τον τραβάει έξω ο συγκατηγορούμενος σας πως ήταν ο Ζακ Κωστόπουλος;

Κατηγορούμενος: Εντάξει ήταν. Δεν μιλούσε, κάτι ασυνάρτητα…

Εισαγγελέας: Ο διασώστης είπε ότι ήταν αναίσθητος.

Κατηγορούμενος: Ε ναι, ήταν.

Τι είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος μεσίτης


Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος μεσίτης τόνισε στην απολογία του πως η ενήργησε για το το καλό του 33χρονου ακτιβιστή ώστε να τον προστατεύσει, αρνούμενος ότι τον κλώτσησε παρά μόνο μία φορά χωρίς πρόθεση.


«Εγώ πήγα να βοηθήσω τον Κωστόπουλο. Αν γνώριζα ποια θα ήταν η εξέλιξη δεν θα ανακατευόμουν. Το έκανα για καλό και όχι για κακό» ισχυρίστηκε ο μεσίτης και υποστήριξε πως στεναχωρήθηκε όταν έμαθε πως πέθανε. «Δεν φοβήθηκα όμως, γιατί ξέρω τί έκανα. Με μια μελανιά δεν μπορεί κάποιος να πεθάνει» τόνισε ο κατηγορούμενος.


Ο κατηγορούμενος, στον οποίο επίσης σε πρώτο βαθμό, έχει επιβληθεί κάθειρξη δέκα ετών, έκανε λόγο για αναξιόπιστους μάρτυρες, τονίζοντας πως ο ίδιος κλωτσούσε στον αέρα και όχι το Ζακ Κωστόπουλο.

Περιγράφοντας το περιστατικό ο μεσίτης είπε ότι το θύμα επιχείρησε να σπάσει την τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου με το κεφάλι του για να βγει έξω, ενώ παράλληλα κρατούσε ένα μαχαίρι.

«Είδα το μαχαίρι και φοβήθηκα ότι αν έβγαινε θα γινόταν κάποιο κακό. Σκέφτηκα να φύγω και τότε τον είδα με το κεφάλι να βαράει τη τζαμαρία. Η αντίδραση μου ήταν για καλό. Σκέφτηκα ότι στην προσπάθεια του να σπάσει με το κεφάλι τη τζαμαρία θα χτυπήσει. Στιγμιαία σκέφτηκα να κάνω κάτι για να μην κόψει το λαιμό του. Χτύπησα πάνω δεξιά γιατί ήταν ο πιο ασφαλής τρόπος για να ρίξω τη τζαμαρία και να του απελευθερωσω την έξοδο» περιέγραψε ο κατηγορούμενος.

Ο μεσίτης ισχυρίστηκε επίσης πως η κλωτσιά που έριξε στο θύμα δεν ήταν δυνατή.

Εισαγγελέας: Τι σας οδήγησε να εμπλακείτε;

Κατηγορούμενος: Το ένστικτο του αλτρουισμού …

Εισαγγελέας: Στο βίντεο δεν ακούγεται να λέτε «κάτσε μέσα»…

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω αν είχε δυνατότητα να καταγράφει.

Εισαγγελέας: Βλέπω να κλωτσάτε 9 φορές και οι 5 στο κεφάλι…

Κατηγορούμενος: Όχι οι 2 μάξιμουμ να τον βρήκαν, οι άλλες είναι στον αέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ