ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Εντοπίστηκαν η 4χρονη και η προγιαγιά της που είχαν εξαφανιστεί - Τις αναγνώρισε πολίτης

Κυψέλη: Εντοπίστηκαν η 4χρονη και η προγιαγιά της που είχαν εξαφανιστεί - Τις αναγνώρισε πολίτης

Αυτοκίνητο του Χαμόγελου του Παιδιού

EUROKINISSI (φωτογραφία αρχείου)

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της 4χρονης Αμαρίσα Μεϊντάνι και της προγιαγιάς της, Έσμα Μεϊντάνι, 76 ετών, που είχαν εξαφανιστεί από την Κυψέλη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού» ευαισθητοποιημένη πολίτης, τις αναγνώρισε από την δημοσιοποίηση των στοιχείων μέσω του μηχανισμού Amber Alert Hellas και επικοινώνησε με τις αστυνομικές Αρχές, ώστε αυτή τη στιγμή να είναι ασφαλείς.

Ο οργανισμός έλαβε κληση από τη γυναίκα που τις αναγνώρισε το βράδυ της Τετάρτης (29/5) στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000». Εκελινη ανέφερε ότι την Τρίτη (28/5) είδε στο Γκύζη μια ηλικιωμένη γυναίκα με ένα παιδί περίπου 4 ετών. Η ηλικιωμένη γυναίκα φαινόταν αποδιοργανωμένη, χωρίς αίσθηση προσανατολισμού και έτσι η γυναίκα που την συνάντησε αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκονταν ενημέρωσε την Άμεση Δράση.

Στη συνέχεια η ηλικιωμένη και η ανήλικη μεταφέρθηκαν με περιπολικό στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης και την επόμενη μέρα στις 29/5/2024, η γυναίκα και το παιδί μεταφέρθηκαν σε διεύθυνση κατοικίας που υπέδειξε η ηλικιωμένη.

Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι τα στοιχεία που έδωσε η ηλικιωμένη ήταν λανθασμένα με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να επιστρέψει στους οικείους της, οι οποίοι άρχισαν να αναζητούν εκείνη και το παιδί.

Το «Χαμογελο του Παιδιού», αφού ενημερώθηκε στις 29/5/2024, άμεσα σε συνεργασία με τις Αστυνομικές και τις Εισαγγελικές Αρχές προέβη σε ενεργοποίηση του μηχανισμού Amber Alert Hellas και κινητοποίησε την εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» για την αναζήτησή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ