ΕΛΛΑΔΑ

Υπ. Εργασίας: Δεν θα γίνει περικοπή στις κύριες συντάξεις

Υπ. Εργασίας: Δεν θα γίνει περικοπή στις κύριες συντάξεις
Eurokinissi

Καμία περικοπή στις κύριες συντάξεις δεν θα γίνει, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας ως απάντηση σε δημοσιεύματα εφημερίδων που κάνουν λόγο για «αναδρομικό χαράτσι» και «νέο κύμα περικοπών στις κύριες συντάξεις».

Το υπουργείο στην ανακοίνωση του αναφέρεται σε νέο «κύμα παραπληροφόρησης» και «γκρίζας προπαγάνδας» αυτή τη φορά όχι από τα «συνήθη παπαγαλάκια, αλλά και από σοβαρές εφημερίδες».

Η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής: «Το νέο κύμα παραπληροφόρησης εμφανίζει ως επικείμενες μεγάλες μειώσεις την παρακράτηση υπέρ Υγείας ύψους 6% που θα γίνεται στο εξής και στην περίπτωση που ένας συνταξιούχος παίρνει δεύτερη σύνταξη.Τι αποκρύπτεται και τι διαστρέφεται από τους προπαγανδιστές του χάους; Πρώτα-πρώτα ότι η παρακράτηση θα γίνεται στο εξής επί του πράγματι καταβαλλόμενου ποσού, όχι επί του εικονικού, πολύ μεγαλύτερου ποσού της σύνταξης πριν από τις μνημονιακές περικοπές ,όπως γινόταν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ,Αυτό θα οδηγήσει στις περιπτώσεις όσων παίρνουν μόνο μία κύρια σύνταξη τους πολύ περισσότερους δηλαδή, σε ΑΥΞΗΣΗ, όχι σε μείωση».

Από το υπουργείο τονίζεται ότι η ισονομία είναι το βασικό χαρακτηριστικό της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. «Γιατί είναι δίκαιο όσοι παίρνουν μία σύνταξη να έχουν δυσμενέστερη μεταχείριση από όσους είναι σε σχετικά καλύτερη κατάσταση και παίρνουν δύο ή περισσότερες συντάξεις; Γιατί οι πρώτοι θα πρέπει να υπόκεινται σε εισφορά στο σύνολο του εισοδήματος τους και οι δεύτεροι όχι; Η αλήθεια θα φανεί στα ΑΤΜ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ