ΕΛΛΑΔΑ

Άφιξη προσφύγων στον Πειραιά

Άφιξη προσφύγων στον Πειραιά

Με αμείωτο ρυθμό καταφθάνουν από τη Λέσβο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου χιλιάδες πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά. Το CNN Greece βρέθηκε στο λιμάνι καταγράφοντας την διαδρομή τους μέχρι το κέντρο της Αθήνας.

Οι εικόνες που καταγράφουμε από τα πρώτα λεπτά που φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά είναι συγκλονιστικές: Νεαροί Σύροι αγκαλιάζονται και βροντοφωνάζουν χαρούμενοι για την επιτυχία τους. Έφτασαν ζωντανοί μέχρι την Αθήνα για να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στις βόρειες χώρες τις Ευρώπης και για αυτό πανηγυρίζουν .

Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να είναι ασφαλής η αποβίβαση των προσφύγων. Οι περισσότεροι εξ αυτών μεταφέρονται με λεωφορεία του ΟΛΠ στο σταθμό του ΗΣΑΠ με προορισμό το σταθμό Λαρίσης ή την πλατεία Βικτωρίας.

Μπαίνουμε μαζί τους στο λεωφορείο του ΟΛΠ που τους οδηγεί προς τον σταθμό του ΗΣΑΠ. Πρόσωπα χαμογελαστά και ταυτόχρονα γεμάτα αγωνία. Μια κοπέλα ανοίγει το κινητό της και καλεί τους δικούς τους να ενημερώσει πως είναι καλά και ασφαλής.

Φτάνουμε έξω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ και αποβιβαζόμαστε, εκεί διάφοροι ''καλοθελητές'' τους υποδέχονται και τους φωνάζουν ''ΒΙΚΤΩΡΙΑ-ΒΙΚΤΩΡΙΑ''. Οι περισσότεροι πρόσφυγες τους αγνοούν, συνεχίζοντας την πορεία τους προς τον Ηλεκτρικό ή παίρνοντας ταξί και λεωφορεία.

Ακολουθούμε μια μεγάλη οικογένεια μέχρι τον Άγιο Αντώνιο όπου εκεί τους περιμένουν οι συγγενείς τους που μένουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Συγκινητικές στιγμές χαράς και λύπης. Αγκαλιάζονται με δάκρυα στα μάτια και αποχωρούν, η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον είναι υπαρκτή πλέον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ