Κίνδυνος λειψυδρίας στη Σαμοθράκη
Δεν είναι λίγα τα σπίτια και οι επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης νερού στη Σαμοθράκη.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Θανάση Βίτσα, όσοι βρίσκονται σε υψόμετρο βιώνουν εντονότερα το συγκεκριμένο ζήτημα καθώς σημειώνονται συχνές διακοπές υδροδότησης για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, ενώ σε χαμηλότερα υψόμετρα υπάρχει ικανοποιητική επάρκεια, εντός οικισμών.
Ο κ. Βίτσας έχει ήδη απευθύνει έκκληση περιορισμού αλόγιστης χρήσης του νερού, προς τους δημότες και επισκέπτες του ακριτικού νησιού, ενώ αποδίδει την εμφάνιση της λειψυδρίας αφενός στον μη επαρκή εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα εξαιτίας του ξηρού χειμώνα που προηγήθηκε (ελάχιστες βροχές και σχεδόν καθόλου χιονοπτώσεις) και αφετέρου στην κακή διαχείριση, κατά τα προηγούμενα χρόνια, του πολύτιμου αλλά όχι απεριόριστου φυσικού αγαθού.
Ο λόγος της λειψυδρίας είναι πως ένα μεγάλο μέρος από το νερό ύδρευσης χρησιμοποιείτο για την άρδευση των καλλιεργειών, έτσι στις αρχές Ιουλίου τα αποθέματα νερού είχαν μειωθεί στο 50%. Ο δήμαρχος εκτιμά πως η κατανάλωση νερού πρέπει να περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα, καθώς το καλοκαίρι συνεχίζεται με έντονα θερμά μελτέμια τα οποία, όπως εξηγεί, είναι η καταστροφή των επιφανειακών υδάτων.
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πρωτιά για τη ΝΔ - «Αδικαιολόγητος» ο πόλεμος στο Ιράν λένε οι πολίτες
21:23
Δένδιας: Οι Patriot στη Σ. Αραβία προστατεύουν το επίπεδο ζωής των Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών
21:12
Σε ισχύ τα μέτρα για τον αφθώδη πυρετό στη Μυτιλήνη - Τι προβλέπεται για ζώα, γάλα και κρέας
21:05
Νετανιάχου: Θα συνεχίσουμε όσο χρειαστεί - Το Ιράν δεν έχει πλέον ικανότητα εμπλουτισμού ουρανίου
21:01