Καταδικάστηκε αναπληρώτρια Διευθύντρια Ύδρευσης στο Κιλκίς - Δεν γινόταν χλωρίωση στο νερό
Ανανεώθηκε:
Νερό βρύσης
UNSPLASHΣε χωριό του Κιλκίς προβλήματα υπήρχαν με το νερό, διότι δεν γινόταν η απαραίτητη χλωρίωση. Η υπόθεση έφτασε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κιλκίς, όπου δικάστηκε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση εννέα μηνών με τριετή αναστολή η τότε αναπληρώτρια διευθύντρια της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης.
Σε δειγματοληπτικό έλεγχο, που είχε γίνει το καλοκαίρι του 2022 στον Φανό Κιλκίς είχε διαπιστωθεί ό,τι το νερό δεν είχε χλωριωθεί καθόλου με αποτέλεσμα να είναι πολύ αυξημένες οι τιμές των κολοβακτηριδίων και να κριθεί εντελώς ακατάλληλο.
Από την πλευρά της η τότε διευθύντρια χαρακτήρισε τυχαίο το γεγονός, υποστηρίζοντας πως έγινε λόγω των καιρικών συνθηκών, που επικρατούσαν εκείνη την ημέρα της δειγματοληψίας και ότι μόνο εκείνη την ημέρα δε χλωριώθηκε το νερό.
Ωστόσο, στο κατηγορητήριο αναφέρεται ό,τι αυτό γινόταν από τον Ιανουάριο ως και τον Ιούλιο του 2022, όπως επανέλαβαν και οι κάτοικοι στις καταθέσεις τους στο δικαστήριο.
Η τότε διευθύντρια καταδικάστηκε για δηλητηρίαση πηγών κοινής χρήσης από αμέλεια και δια παραλείψεως με κίνδυνο βλάβης μεγάλου αριθμού ατόμων, όπως και ρύπανση περιβάλλοντος από αμέλεια και δια παραλείψεως.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΥΔΑΠ: Λύση στο πρόβλημα υδροδότησης της Κινέτας
ΕΥΔΑΠ: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας από τον σπασμένο αγωγό
LIVEBLOG ΑΠΟ ΔΕΘ:: Ανδρουλάκης: «Η ΝΔ βάφτισε πανεπιστήμια υφιστάμενα κολλέγια για να εξυπηρετήσει συμφέροντα»
21:00
Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ στην θαλάσσια περιοχή της Κεφαλονιάς
20:59
Meteo: Θερμότερος του κανονικού και ο Οκτώβριος σε νότια-ανατολική Ευρώπη - Και η Ελλάδα στη λίστα
20:57
Ανδρουλάκης: «Έτσι θα στηρίξουμε την οικογένεια, τη στέγαση και θα λύσουμε το δημογραφικό»
20:50