ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα στη Ρόδο η νεκροψία του Βρετανού παρουσιαστή του BBC - Γιατί αποκλείουν εγκληματική ενέργεια

Σήμερα στη Ρόδο η νεκροψία του Βρετανού παρουσιαστή του BBC - Γιατί αποκλείουν εγκληματική ενέργεια

Το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του Βρετανού παρουσιαστή  

AP Photo/Panormitis Chatzigiannakis

Στο νοσοκομείο της Ρόδου θα γίνει τη Δευτέρα (10/6) η νεκροψία- νεκροτομή για τα αίτια του θανάτου του Βρετανού παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ που βρέθηκε νεκρός το πρωί της  Κυριακής (9/6) στη Σύμη όπου τον αναζητούσαν από την περασμένη Πέμπτη.

Στο νησί της Σύμης μετέβη την Κυριακή (9/6) ιατροδικαστής και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται να αποκλείει την εγκληματική ενέργεια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιατροδικαστής δεν μπορεί να διαπιστώσει τα αιτία θανάτου μακροσκοπικά, ούτε αν ο Μόσλεϊ έπεσε από τα βράχια, καθώς το πτώμα είναι σε προχωρημένη σήψη.

Ο 67χρονος εντοπίστηκε νεκρός σε βραχώδη περιοχή και σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από τη θάλασσα, στην παραλία Αγίας Μαρίνας. Δίπλα του βρέθηκε η ομπρέλα που κρατούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε, ενώ στο χέρι του φορούσε ένα ψηφιακό ρολόι. Επιπλέον, ο Μόσλεϊ ήταν σε ύπτια στάση, με το αριστερό χέρι στο στήθος.

Εκτιμάται πως πιθανόν ξάπλωσε μόνος του μετά από κάποια έντονη αδιαθεσία και η στάση του σώματος, με το αριστερό του χέρι στο στήθος ενισχύει αυτήν την εκδοχή.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Σύμης κ. Παπακαλοδούκα, «ο 67χρονος, σε αντίθεση με αυτό που εκτιμάτο αρχικά, πως κατευθυνόταν στη χώρα, τελικά φαίνεται πως κινήθηκε προς την Αγία Μαρίνα». Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο άτυχος παρουσιαστής κατάφερε να διασχίσει, σε συνθήκες καύσωνα, όλη την απότομη πλαγιά, αλλά λίγο πριν φτάσει στην παραλία, έπεσε -άγνωστο πώς, ίσως ζαλίστηκε ή σκόνταψε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ