ΕΛΛΑΔΑ

Στη Ριτσώνα το τελευταίο «αντίο» στον Τάσο Μπιρσίμ - 'Ηταν ο αγαπημένος σκηνοθέτης του Α. Παπανδρέου

Στη Ριτσώνα το τελευταίο «αντίο» στον Τάσο Μπιρσίμ - 'Ηταν ο αγαπημένος σκηνοθέτης του Α. Παπανδρέου

Ο Τάσος Μπιρσίμ.

Eurokinissi

Συγγενείς και φίλοι, σε ανοιχτό κύκλο, όπως ο ίδιος επιθυμούσε αποχαιρετούν αυτήν την ώρα τον σκηνοθέτη Τάσο Μπιρσίμ, στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας .

Ο γιος του ο Στάμος, η κόρη του η Μαρουσώ, η σύζυγός του Πηνελόπη αλλά και τα εγγόνια του, μαζί με πλήθος κόσμου λένε το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο σκηνοθέτη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

Η επιθυμία του, ήταν αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν, στο γηροκομείο Λεωνιδίου, την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ποιος ήταν ο Τάσος Μπιρσίμ

Ο Τάσος Μπιρσίμ, ήταν προσωπικός σκηνοθέτης του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, υπήρξε διευθυντής τηλεόρασης στην ΕΡΤ κατά την δεκαετία του 1980.

Ο Τάσος Μπιρσίμ, άρχισε την καριέρα του στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και σύντομα βρέθηκε κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου και τα πιο μεγάλα ελληνικά πολιτικά γεγονότα με το ΠΑΣΟΚ.

Με την υποδοχή του Ευρώ το 2002, την Τελετή εγκαινίων Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το 2001, την Τελετή Millennium – «Υποδεχόμαστε το 2000 στο ΦΩΣ της Ακρόπολης», τα εγκαίνια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου Χαρίλαος Τρικούπης το 2004, ο Τάσος Μπιρσίμ δημιουργεί ιστορία στην καρδιά των μεγάλων γεγονότων της χώρας μας.

Με συχνές επισκέψεις σε περισσότερους από 130 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο, βραβευμένος με το 1ο βραβείο «ΣΤΡΑΤΙΕΣ και ΛΑΟΙ» στο φεστιβάλ της Ρώμης 1994, ο Τάσος Μπιρσίμ ονειρευόταν ακούραστα τον εκσυγχρονισμό της τηλεοπτικής παραγωγής στην χώρα μας με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο.

Πίσω από τις κάμερες με τους ταλαντούχους τεχνικούς αλλά και μπροστά από τις κάμερες με τους αγαπημένους του παρουσιαστές, ο Τάσος Μπιρσίμ, δημιουργούσε χιλιάδες τηλεοπτικές ώρες με πάθος και μεγάλο σεβασμό για τον τηλεθεατή.

Υπήρξε πρωτεργάτης στην οργάνωση, σκηνοθεσία, μεγάλων live διεθνών πολιτικών και αθλητικών συναντήσεων. Από το Ράλι Ακρόπολις, στους Μεσογειακούς Αγώνες Στίβου, το Ευρωμπάσκετ, το Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Στίβου, την υποδοχή των Ολυμπιονικών το 1996 καθώς και την τελετή έναρξης, τελετή λήξης του ΑΘΗΝΑ ’97.

Από το 2017 και μέχρι πρόσφατα ο Τάσος Μπιρσίμ ήταν ο σκηνοθέτης της εκπομπής «Με Αρετή και Τόλμη» των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ