ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος παρουσιαστή BBC: Τι έδειξε η νεκροψία

Θάνατος παρουσιαστή BBC: Τι έδειξε η νεκροψία
Ο παρουσιαστής του BBC Μάικλ Μόσλει Dr Michael Mosley / Facebook

Για απροσδιόριστη  αιτία θανάτου του 67χρονου παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλει στη Σύμη κάνει λόγο ο ιατροδικαστής, που διενήργησε την νεκροψία - νεκροτομή, λόγω της προχωρημένης σήψης της σορού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν εντόπισε καμιά κάκωση ούτε σε όργανο ούτε αλλου, αποκλείοντας έτσι οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια.

Από τον τρόπο που βρέθηκε το πτώμα εκτιμάται ότι ακούμπησε με το ένα του χέρι στο πεζούλι και μετά ξάπλωσε, καθώς πιθανολογείται ότι αισθάνθηκε αδιαθεσία και έπεσε κάτω.

Η ώρα θανάτου προσδιορίζεται γύρω στις τέσσερις το απόγευμα του μεσημεριού της Τετάρτης όπου και χάθηκαν τα ίχνη του.

Ο Βρετανός γιατρός και παρουσιαστής το πρωί της Τετάρτης (5/6) μαζί με την σύζυγο του πήγαν μαζί με ένα φιλικό τους ζευγάρι στην παραλία Άγιος Νικόλαος.

Γύρω στις 13:30 το μεσημέρι, ο 67χρονος παρουσιαστής είπε πως κουράστηκε εκεί και αποφάσισε να φύγει μόνος του , ξεκινώντας με τα πόδια, προκειμένου αρχικά να βρεθεί στην περιοχή Πέδι μέσω μονοπατιού, απόστασης περίπου ενός χιλιομέτρου, και στη συνέχεια να επέστρεφε σπίτι με λεωφορείο.

Η υπόλοιπη παρέα έφυγε από την παραλία στις 16:00 το απόγευμα και πήγανε στα σπίτια τους.Εκεί, όμως, διαπίστωσαν πως ο Μάικλ Μόσλεϊ έλειπε και άρχισαν να τον αναζητούν μόνοι τους στο νησί.

Στις 18:00 η γυναίκα από το φιλικό ζευγάρι, που διατηρεί σπίτι στον Γιαλό Σύμης, όπου και διέμεναν ο Μόσλεϊ και η σύζυγός του, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και ζήτησε βοήθεια για να έρθει σε επικοινωνία με το Ιατρείο Σύμης προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο σενάριο να είχε μεταβεί εκεί ο 67χρονος.

Τελικά ο Μάικλ Μόσλει, εντοπίστηκε νεκρός το πρωί της Κυριακής σε φράχτη στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, εκεί όπου είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ