ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση ΥΠΕΣ για τον δημοτικό υπάλληλο που απουσίαζε επί 13 χρόνια από το πόστο του

Παρέμβαση ΥΠΕΣ για τον δημοτικό υπάλληλο που απουσίαζε επί 13 χρόνια από το πόστο του

Το υπουργείο Εσωτερικών

INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Την παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών και του γενικού γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης, Δημήτρη Κιρμικίρογλου, προκάλεσε η είδηση της απουσίας υπαλλήλου του Δήμου Μετεώρων επί 13 χρόνια.

Ειδικότερα, με επιστολή του ο κ. Κιρμικίρογλου ζητά από τον δήμαρχο της περιοχής Λευτέρη Αβραμόπουλο να αποδοθούν ευθύνες τόσο στον υπάλληλο, όσο και σε εμπλεκόμενους προϊσταμένους και αιρετούς της αυτοδιοίκησης.

Αυτό σημαίνει ότι, ο νυν δήμαρχος, που αποκάλυψε την απουσία του υπαλλήλου, καλείται να εκκινήσει όλες τις απαραίτητες πειθαρχικές διαδικασίες για την αναζήτηση πειθαρχικών ευθυνών.

Στη συνέχεια, του ζητά να επιβάλλει πειθαρχικές ποινές και την άμεση παραπομπή του υπαλλήλου σε πειθαρχικό συμβούλιο, καθώς και τυχόν άλλων εμπλεκόμενων συναδέλφων του.

Ζητά να διενεργηθεί ΕΔΕ

Παράλληλα, ζητά να εκκινήσει τη διαδικασία Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών των εμπλεκόμενων προϊσταμένων σε επίπεδο Τμήματος και Διεύθυνσης, επί των οποίων ο εν λόγω υπάλληλος ανήκει οργανικά, καθ΄ όλο το διάστημα της απουσίας του, καθώς και να διερευνήσει το καθεστώς μισθοδοσίας και υπηρεσιακής κατάστασης του υπαλλήλου σε συνάρτηση με τους εκάστοτε προϊσταμένους του.

Περαιτέρω καλείται να συνδράμει με στοιχεία και ενημέρωση προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών από πλευράς αιρετών τα τελευταία 13 χρόνια, ιδίως όσων είχαν την αρμοδιότητα επί των υπηρεσιών στις οποίες απασχολείται ο εμπλεκόμενος υπάλληλος. Τέλος, ο δήμαρχος θα πρέπει να ενημερώσει τον αρμόδιο εισαγγελέα για κάθε τυχόν ποινική πτυχή της υπόθεσης, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, καθώς και το υπουργείο Εσωτερικών, για τις ενέργειες και τα αποτελέσματα αυτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ