Επιχείρηση διάσωσης 29 μεταναστών στη Ρόδο
Ανανεώθηκε:
Σκάφος του Λιμενικού
ΑΠΕ-ΜΠΕΣκάφος του Λιμενικού, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε χθες στη θαλάσσια περιοχή του Καρνάγιου στη Ρόδο ένα ταχύπλοο σκάφος με 29 αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Ανάμεσά τους βρίσκονταν 18 άνδρες, 7 γυναίκες και 4 ανήλικοι.
Οι αλλοδαποί περισυνελέγησαν από το πλοίο και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ρόδου. Κατά την άφιξή τους, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου ξεκίνησε την προανάκριση για το περιστατικό.
Κατά τη διαδικασία αυτή, συνελήφθη ένας 37χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται ως διακινητής των υπόλοιπων επιβατών, παραβιάζοντας το άρθρο 25 του Νόμου 5038/2023, που αφορά στη διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών στον ελλαδικό χώρο.
Το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε από τις αρχές ως μέρος της έρευνας και των περαιτέρω νομικών διαδικασιών. Οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεργάζονται για την παροχή βοήθειας στους διασωθέντες και για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
SPONSORED
Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών: Η ανυπολόγιστη συνεισφορά του νοσηλευτή στο σύστημα υγείας
10:42
Καβάλα: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 37χρονο οδηγό μηχανής - Συγκρούστηκε με ΙΧ από το αντίθετο ρεύμα
10:38
Ισραήλ: Συστήνει στρατοδικείο για τους μαχητές της Χαμάς πίσω από τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου
10:38
ΑΣΕΠ: Από σήμερα οι αιτήσεις για κατάταξη υποψηφίων εκπαιδευτικών - Ποιους κλάδους αφορούν
10:26