Στην κυκλοφορία από σήμερα και τα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης κυκλοφορούν από σήμερα και τα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, «γίνεται, έτσι, ένα πρώτο, ουσιαστικό βήμα για την ανανέωση του στόλου των αστικών συγκοινωνιών, βελτιώνοντας, ταυτόχρονα, και την προσβασιμότητα των συμπατριωτών μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα κινητικότητας. Η προσπάθεια, όμως, δεν σταματά. Συνεχίζεται, με εντεινόμενους ρυθμούς.
Συγκεκριμένα:
- Έως το τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας επιπλέον 300 λεωφορεία συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), 100 εξ αυτών 18 μέτρων και τα υπόλοιπα 12 μέτρων.
- Τις επόμενες εβδομάδες θα βγει σε διαβούλευση ο νέος διαγωνισμός για την προμήθεια 700 ηλεκτρικών λεωφορείων βραδείας και ταχείας φόρτισης για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και τρόλεϊ για την περιοχή Αθηνών.
- Προχωρούν οι διαγωνισμοί για την ανάθεση συγκοινωνιακού έργου από τον ΟΑΣΑ και τον ΟΣΕΘ. Ειδικά οι διαγωνισμοί του ΟΑΣΑ έχουν προσωρινό ανάδοχο, ο οποίος πρόκειται να θέσει σε λειτουργία καινούργια λεωφορεία στους δρόμους της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, 96 και 115 αντίστοιχα.
- Υλοποιούνται και δρομολογούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, 300 και 164 μισθώσεις λεωφορείων αντίστοιχα».
Προτεραιότητα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καταλήγει η ανακοίνωση, είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και η διαμόρφωση συνθηκών βιώσιμης αστικής κινητικότητας.
CULTURE
Μέσα στη «βιβλιοθήκη της ψυχής»: Το μεσαιωνικό θαύμα της Ελβετίας που επιβιώνει 1.300 χρόνια
07:51
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Αυτό το συνέδριο ποιος θα το πάρει;
07:45
ΑΓΟΡΕΣ
Στα 116 δολάρια το βαρέλι η τιμή του πετρελαίου - Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2022
07:44
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
AKTOR: Επενδύει σε ΑΠΕ και αποθήκευση για να «εμπλουτίσει» το ενεργειακό της μείγμα
07:40
ΚΟΣΜΟΣ