ΕΛΛΑΔΑ

Στο νοσοκομείο οχτώ προσφυγόπουλα με ηπατίτιδα Α'

Στο νοσοκομείο οχτώ προσφυγόπουλα με ηπατίτιδα Α'
REUTERS/Michalis Karagiannis

Στο νοσοκομείο του Κιλκίς νοσηλεύονται οχτώ προσφυγόπουλα ηλικίας 2 έως 18 ετών με κρούσματα ηπατίτιδας Α', τα οποία φιλοξενούνται στο Κέντρο Προσφύγων και Μεταναστών της Νέας Καβάλας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας - Θράκης, έχουν ήδη ενημερωθεί για τα κρούσματα το ΚΕΕΛΠΝΟ και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και έχει κινηθεί όλος ο απαραίτητος μηχανισμός.

"Ο ιός μεταδίδεται από το στόμα, από τρόφιμα, από χέρια, από μολυσμένο νερό. Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι και έχει κινηθεί ο μηχανισμός, έτσι όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ έχει κινηθεί και η διαδικασία εμβολισμού των προσφύγων στο συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας" αναφέρει ο διοικητής.

Για "σοβαρή κατάσταση" έκανε λόγο και ο αναπληρωτής γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, ο οποίος δήλωσε:

Είναι μια σοβαρή κατάσταση διότι το 2015 τα δηλωθέντα κρούσματα ηπατίτιδας στην Ελλάδα ήταν 62, ενώ μέσα μέσα σε ένα δεκαήμερο είναι οχτώ.

Oι εργαζόμενοι του νοσοκομείου φαίνονται ανησυχοί, αλλά η διοίκηση διαβεβαιώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την παροχή ιατρικής περίθαλψης στα παιδιά.

Από την πλευρά του, ο διοικητής πρόσθεσε πως δόθηκε εντολή στη διοίκηση του νοσοκομείου να μεταφερθούν τα παιδιά στο Ιπποκράτειο, εάν δεν υπάρχουν αρκετά κρεβάτια, όπως επίσης να στείλουν τους ενήλικες σε κάποιο από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης σε περίπτωση έλλειψης κρεβατιών.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ