ΕΛΛΑΔΑ

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του Αμερικανού τουρίστα στην Αμοργό - Τι λέει η ΕΛΑΣ

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του Αμερικανού τουρίστα στην Αμοργό - Τι λέει η ΕΛΑΣ
Unsplash

Τα ίχνη του 59χρονου Αμερικανού τουρίστα που εξαφανίστηκε ενώ έκανε διακοπές στην Αμοργό συνεχίζουν να αναζητούν οι Αρχές, καθώς οι μέχρι τώρα έρευνες αποδεικνύονται άκαρπες.  

Ο 59χρονος ξεκίνησε από το κατάλυμά του με προορισμό τα Κατάπολα. Η διαδρομή μπορεί να θεωρείται βατή, ωστόσο για να τη διανύσει κανείς χρειάζεται πάνω από τέσσερις ώρες καθώς είναι πάνω από 20 χλμ η απόσταση.

Μιλώντας στο MEGA η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου είπε ότι «έχουμε κι άλλους που αναζητούμε, είναι ένα ζευγάρι Ισραηλινών στην Βυτίνα και ένας ακόμη υπήκοος ΗΠΑ στην Κέρκυρα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί την εβδομάδα που είχαμε τον μεγάλο καύσωνα και τις συνθήκες που δεν προσφέρονται για περίπατο σε τέτοια δύσβατα σημεία».

«Όλοι αυτοί φαίνεται ότι έχουν κινηθεί μέσα σε μονοπάτια. Η αναφορά που έχουμε είναι ότι έχουν αποχωρήσει από το κατάλυμα στο οποίο έμεναν για να διασχίσουν ένα μονοπάτι. Είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο στα νησιά, ιδιαίτερα από τουρίστες που δεν έχουν ξαναεπισκεφτεί την πατρίδα μας» υποστήριξε η κυρία Δημογλίδου.

«Όταν υπάρχει κάποια ηλεκτρονική συσκευή είναι πιο εύκολο και γρήγορο να βρούμε αυτόν τον άνθρωπο. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν μας βοηθά, όπως στην περίπτωση της Αμοργού, που ο άνθρωπος αυτός δεν απαντά στο τηλέφωνο από την πρώτη στιγμή που τον καλούν οι αστυνομικοί. Δυστυχώς οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μάς έχουν δώσει ένα πολύ μεγάλο και δύσβατο κομμάτι στο οποίο πρέπει να τον αναζητήσουμε. Υπάρχει βλάστηση, υπάρχουν χαράδρες στο συγκεκριμένο κομμάτι», πρόσθεσε.

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια μέχρι να βρεθεί ο άνθρωπος και να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται, όπως συνέβη και με την Σύμη. Στην περίπτωση της Αμοργού είχαμε άμεση κινητοποίηση, έφτασαν και από τα διπλανά νησιά. Ο ίδιος ο γενικός αστυνομικός διευθυντής βρίσκεται αυτήν την στιγμή στο νησί και ψάχνει και αυτός μαζί με τους αστυνομικούς», αποκάλυψε.

«Έχουμε και σκύλους και ελικόπτερο της Πυροσβεστικής και εναέριο μέσο εθελοντικής ομάδας. Ο άνθρωπος δεν έχει βρεθεί στο μονοπάτι άρα βρίσκεται κάπου αλλού σε αυτό το μεγάλο κομμάτι που ψάχνουμε, γι’ αυτό και μας βοηθάει πολύ το ελικόπτερο», κατέληξε η κα Δημογλίδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ