Ακατάλληλο προς πόση το νερό στα χωριά της Θεσσαλονίκης Κολχικό, Δρακόντιο και Αδάμ
Ακατάλληλο είναι το νερό στις κοινότητες Κολχικό, Δρακόντιο και Αδάμ όπως ανακοίνωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λαγκαδά.
Απαγορεύεται η χρήση του νερού για πόση, μαγείρεμα και παρασκευή τροφίμων μέχρι νεοτέρας λόγω αυξημένων τιμών φθορίου.
Το πρόβλημα για τους επαγγελματίες του Κολχικού είναι ακόμα μεγαλύτερο διότι όπως λένε με τη χρήση εμφιαλωμένων νερών και φίλτρων ανεβαίνει το κόστος λειτουργίας των καταστημάτων τους.
Οι κάτοικοι ζητούν να υπάρξει ρύθμιση για έκπτωση στους λογαριασμούς ύδρευσης έως ότου λυθεί το πρόβλημα.
Πρόβλημα με υπέρβαση του ορίου νιτρικών στο νερό καταγράφεται και στην κοινότητα Αδάμ, όπου επίσης οι κάτοικοι δεν πρέπει να το καταναλώνουν. Σε εξέλιξη είναι εργασίες για αποκατάσταση της μονάδας αντίστροφης όσμωσης και σύνδεση του δικτύου με γεώτρηση στην περιοχή Ζαγκλιβερίου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος μάς παρακινεί να δώσουμε αίμα
Ακατάλληλο το νερό σε τρεις κοινότητες του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης
Η A24 πιάνει το «αλυσοπρίονο»: Νέα τηλεοπτική σειρά Texas Chainsaw Massacre
08:41
Ρωσία: Η Μόσχα θα συνεχίσει να στέλνει πετρέλαιο στην Κούβα
08:29
Διαδραστικός χάρτης καταγράφει το «ταξίδι» της αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα - Στο επίκεντρο Πελοπόννησος και Κρήτη
08:26
Ο ελληνικός «επιταχυντής» της OpenAI που θέλει να δώσει ώθηση στις εγχώριες startups ΑΙ
08:26