ΕΛΛΑΔΑ

Καταιγίδες, ισχυροί βοριάδες και χαλάζι

Καταιγίδες, ισχυροί βοριάδες και χαλάζι
Καλοκαιρινές μπόρες θα σημειωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Φθινοπωρινό θα είναι την Παρασκευή το σκηνικό του καιρού στις βόρειες και δυτικές περιοχές της χώρας.

Καταιγίδες τοπικά ισχυρές που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι και θυελλώδεις άνεμους θα εκδηλωθούν στην κεντρική και βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις που στα πελάγη θα φθάνουν τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα το πρωί βορειοδυτικοί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά στο ιόνιο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Από τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια, όπου θα σημειωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 και κατά τόπους έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ