ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Αλλάζει άρδην το σκηνικό από το μεσημέρι - «Φθινοπωρινό» και το Σάββατο

Καιρός: Αλλάζει άρδην το σκηνικό από το μεσημέρι - «Φθινοπωρινό» και το Σάββατο
EUROKINISSI / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Εντελώς διαφορετικό από ότι είχαμε συνηθίσει το τελευταίο διάστημα, αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού από το μεσημέρι της Παρασκευής τουλάχιστον μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου.

Για όσους ταλαιπωρούνται από τις υψηλές θερμοκρασίες, η είδηση θα ισοδυναμεί με ανάσα, για τους υπόλοιπους και δη αυτούς που ετοιμάζονται για αποδράσεις το τριήμερο, ίσως να τους ανησυχήσει.

Σύμφωνα, πάντως, με την ΕΜΥ, το σκηνικό θα γίνει φθινοπωρινό από την Παρασκευή και κυρίως στις βόρειες και δυτικές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, καταιγίδες τοπικά ισχυρές που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι και θυελλώδεις άνεμους θα εκδηλωθούν στην κεντρική και βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις που στα πελάγη θα φθάνουν τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά τις απογευματινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα το πρωί βορειοδυτικοί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά στο ιόνιο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σάββατο

Για το Σάββατο, η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις και βροχές με καταιγίδες τοπικά ισχυρές, κυρίως τις πρωινές ώρες, στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Ανατολική Στερεά.

Για τα ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες.

Καταιγίδες που θα είναι πρόσκαιρια ισχυρές τις απογευματινές ώρες, ενδεχομένως να πλήξουν τη Κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από 6 έως και 7 μποφόρ.

Ο καιρός θα βελτιωθεί βαθμιαία από το βράδυ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ