ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη άνδρας για αγροτοδασική φωτιά στα Καλάβρυτα Αχαΐας

Συνελήφθη άνδρας για αγροτοδασική φωτιά στα Καλάβρυτα Αχαΐας

Επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς (Φωτογραφία αρχείου)

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνελήφθη σήμερα Πέμπτη 20/06 ένας άντρας ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση, στα Καλάβρυτα Αχαΐας.

Ο άνδρας συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε) Δυτικής Ελλάδας.

Στον προαναφερόμενο θα επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Νωρίτερα σήμερα, συνελήφθη επίσης μια γυναίκα ως υπαίτια πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση, στο Δρυμώνα Μαγνησίας.

Στην προαναφερόμενη θα επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Και για τα δύο ανωτέρω περιστατικά ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Συνολικά 64 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, συνολικά 64 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε ένα 24ωρο, από τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης 19/06 έως τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης 20/06.

Από αυτές, οι 57 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη επτά.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς για την Αττική την Παρασκευή

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει για την Αττική την Παρασκευή (21/6) σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που έδωσε την δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Πολύ υψηλός είναι κίνδυνος σε περιοχές της Πελοποννήσου της Δυτικής Ελλάδας και της Στερεάς Ελλάδας, καθώς και στα Κύθηρα, τη Σκύρο, τη Μυτιλήνη, τη Χίο και τα Ψαρά.

foties.jpg

ΔΗΜΟΦΙΛΗ