ΕΛΛΑΔΑ

Η πρώτη νύχτα του Απόστολου Λύτρα στο κελί VIP - Το μικροεπεισόδιο με κρατούμενο

Η πρώτη νύχτα του Απόστολου Λύτρα στο κελί VIP - Το μικροεπεισόδιο με κρατούμενο

Ο Απόστολος Λύτρας

INTIME NEWS / ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Στην πτέρυγα VIP των φυλακών Κορυδαλλού πέρασε την πρώτη του νύχτα ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, και την παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Ο γνωστός δικηγόρος το μεσημέρι της Πέμπτης (20/6) έφθασε στο υποκατάστημα κράτησης και αφού τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται για τους νέους κρατούμενους, έκανε τεστ κορωνοϊού και αφού το αποτέλεσμα βγήκε αρνητικό, πήρε το δρόμο για την ΣΤ’ πτέρυγα.

Στη συγκεκριμένη πτέρυγα έχουν βρεθεί στο παρελθόν κρατούμενοι που είτε θεωρήθηκαν VIP, είτε είχαν κάποια ζητήματα ασφαλείας, όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο Λάκης Γαβαλάς.

Μαζί με άλλους δύο κρατούμενους στο κελί

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Απόστολος Λύτρας μοιράζεται το κελί μαζί με δύο άλλους επιχειρηματίες.

Χθες, μάλιστα, δέχτηκε τις πρώτες του επισκέψεις, από τον δικηγόρο του και την αδερφή του. Οι δικηγόροι του μπορούν να τον επισκέπτονται καθημερινά τα πρωινά ενώ οι συγγενείς του, πρωί ή μεσημέρι.

Το μικροεπεισόδιο

Μάλιστα, την πρώτη του μέρα κιόλας δημιουργήθηκε ένα μικροεπεισόδιο μέσα στο κελί, όταν ο Απόστολος Λύτρα άναψε τσιγάρο, κάτι που ενόχλησε τον έναν συγκρατούμενό του.

Το εν λόγω περιστατικό επιβεβαίωσε στον ΑΝΤ1 και ο ίδιος ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Σωφρωνιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας Κωνσταντίνος Βαρσάμης.

Δείτε το βίντεο:

Πιο αυστηρά μέτρα για την ενδοοικογενειακή βία

Ο γιατρός, που εξέτασε την σύζυγο του Απόστολου Λύτρα και διαπίστωσε ότι τα χτυπήματα προήλθαν από χέρι, ήταν ο άνθρωπος - κλειδί στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Το πλαίσιο, μάλιστα, που ρυθμίζει τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αυστηροποιείται περαιτέρω, με τους κατηγορούμενους για κακούργημα να προφυλακίζονται και σε κάποιες περιπτώσεις να φορούν βραχιολάκι ή να τίθενται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στα νέα μέτρα προβλέπεται επίσης:

  • Έκτιση ποινών χωρίς αναστολή,
  • Προσωρινή κράτηση έως 6 μήνες ακόμη και για πλημμεληματικού χαρακτήρα παραβάσεις,
  • Κράτηση έως 5 ημέρες για αυτόφωρα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας,
  • Επιβολή περιοριστικών όρων πριν τη δίωξη.

Κι όλα αυτά, σε μία περίοδο κατά την οποία το φαινόμενο παρουσιάζει μεγάλη έξαρση.

Το πρώτο πεντάμηνο του 2024 καταγράφηκαν 5.300 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, στα οποία έγιναν 5.000 συλλήψεις.