ΕΛΛΑΔΑ

Αίτηση αποφυλάκισης τις επόμενες μέρες θα καταθέσει ο Απόστολος Λύτρας

Αίτηση αποφυλάκισης τις επόμενες μέρες θα καταθέσει ο Απόστολος Λύτρας

Ο Απόστολος Λύτρας

INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αίτηση αποφυλάκισης μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες πρόκειται να καταθέσει ο Απόστολος Λύτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η αίτηση θα κατατεθεί απευθείας στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Πειθαρχική ποινή του ΔΣΑ στον Απόστολο Λύτρα

Σε βάρος του προφυλακισμένου στις φυλακές Κορυδαλλού ποινικολόγου επιβλήθηκαν δύο πειθαρχικές ποινές από τα αρμόδια όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Οι σχετικές πειθαρχικές αποφάσεις που έχουν πάρει τον... δρόμο της επίδοσης αφορούν α) επίπληξη και β) χρηματική ποινή. Οι χρηματικές ποινές κυμαίνονται από 3.000 έως 5.000 ευρώ κατά περίπτωση.

Και οι δύο πειθαρχικές ποινές επιβλήθηκαν για δηλώσεις του ποινικολόγου σχετικά με την υπόθεση του 16 χρόνου Ρομά στη Θεσσαλονίκη και την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό.

Οι πειθαρχικές έρευνες για τις δύο αυτές υποθέσεις ξεκίνησαν από τα πειθαρχικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αμέσως μετά τις δηλώσεις του Απόστολού Λύτρα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίες ανατρέχουν σε μεταγενέστερο χρόνου βάθους 6 μηνών.

Ακόμη, ο κ. Λύτρας δεν έχει πληρώσει ως όφειλε τη συνδρομή του στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με συνέπεια να μην έχει ενημερωθεί η δικηγορική ταυτότητά του και να μη μπορεί να διοριστεί δικαστικός αντιπρόσωπος, χωρίς αυτό να μεταφράζεται ότι δεν έχει δικηγορική ταυτότητα.

Οι επίμαχες δηλώσεις

Σχετικά με τον 16χρονο Ρομά ο Απόστολος Λύτρας είχε δηλώσει: «Η οικογένεια του 16 χρόνου Κωστα Φραγκούλη που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού ανέθεσε στο δικηγορικό μας Γραφείο την εκπροσώπηση τους και την υποστήριξη της κατηγορίας. Δεν έχουμε λάβει ακόμα αντίγραφα της δικογραφίας αλλά σύμφωνα με αυτά που έχουμε πληροφορηθεί είναι βέβαιο ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος».

Παράλληλα, ο Απόστολος Λύτρας ως συνήγορος της μητέρας της 12χρονης, είχε αναφέρει ότι «η πρόταση της εισαγγελέως είναι προκλητική, δεν αντέχει της λογικής. Το παιδί ή το πιστεύεις ή δεν το πιστεύεις. Έχει δώσει τόσες καταθέσεις, έχουν έρθει ειδικοί παιδοψυχίατροι που έχουν ελέγξει το παιδί, η παιδοψυχίατρος που το ελέγχει εδώ και 2 χρόνια έδωσε γνωμοδότηση πως το παιδί λέει την αλήθεια σε όλα. Και για τη μητέρα και τον βιασμό και έρχεται τώρα μια πρόταση εισαγγελέως, από το πουθενά και απορρίπτει όλους τους ειδικούς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ