ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Τιμήθηκαν οι αστυνομικοί που έσωσαν Ισπανίδα από πνιγμό

Κέρκυρα: Τιμήθηκαν οι αστυνομικοί που έσωσαν Ισπανίδα από πνιγμό
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδική εκδήλωση προς τιμήν των αστυνομικών που υπηρετούν στο πρόγραμμα των περιπολιών με ποδήλατα και οι οποίο προ ημερών κατάφεραν να σώσουν μία 30χρονη Ισπανίδα από βέβαιο πνιγμό, όταν έχασε τις αισθήσεις της και έπεσε στη θάλασσα από το μικρό φουσκωτό στο οποίο επέβαινε, στην περιοχή του όρμου Γαρίτσα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Κέρκυρας.

Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, μετά από προσωπική πρωτοβουλία, καθώς βρίσκεται στο νησί των Φαιάκων για διακοπές.

«Καμία συμβολική κίνηση και καμία επιβράβευση δεν θα ισορροπήσει την χαρά και την ικανοποίηση που ένιωσαν οι συνεργάτες μας, όταν είδαν αυτή η κίνηση αυτοθυσίας και αυταπάρνησης να έχει αίσιο τέλος, δηλαδή τη σωτηρία μιας ψυχής. Όταν πλέον δοκιμάζεται η παγκόσμια ευρωπαϊκή κοινότητα και η αλληλεγγύη, η ελληνική αστυνομία, μέσω αυτών των παιδιών έδειξε ότι υπάρχουν αποθέματα αλληλεγγύης, μεγαλοψυχίας και ανθρωπιάς και μακάρι να υπάρχουν μιμητές» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Την ίδια ώρα ο κ. Αναγνωστάκης επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το νέο ρόλο που έχει η ελληνική αστυνομία, καθώς και την άρτια συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των φυσικών προσώπων και την πολιτικής ηγεσίας.

«Η λογική και η αντίληψη που κυριαρχεί τους τελευταίους δεκαοχτώ μήνες, στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης, είναι να κατοχυρώσουμε ένα νέο μοντέλο αστυνόμευσης, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που έχει το σώμα στη διάθεσή του, τις νέες μορφές αστυνόμευσης, όπως είναι η αστυνόμευση με ποδήλατα και οι κινητές μονάδες αστυνόμευσης με ψυχολόγο, που είμαστε πλέον παρόντες εκεί που δεν είχαμε ποτέ παρουσιαστεί, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές και απομακρυσμένα χωριά, με έντονα ενδοοικογενειακά προβλήματα», τόνισε επίσης ο κ. Αναγνωστάκης και πρόσθεσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δηλώνοντας παράλληλα την απόλυτη ικανοποίησή του από τη συνεργασία της φυσικής ηγεσίας με την πολιτική ηγεσία.

«Το τελευταίο διάστημα παρόλο που η αστυνομία έχει στοχοποιηθεί, από πάρα πολλά κέντρα, έχει τεράστιες επιτυχίες, ιδιαίτερα στη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος και ιδιαίτερα στο πεδίο των ναρκωτικών σε όλη την Ελλάδα. Αυτό οφείλεται γιατί η φυσική ηγεσία και η πολιτική ηγεσία έχουν πλέον αναπτύξει διαπροσωπικές σχέσεις, πλέον γνωριζόμαστε.

Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να ανταλλάσουμε άμεσα και πρωτογενώς την πληροφορία που έχουμε ανάγκη, έτσι ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και πιο ουσιαστικοί στην εκτέλεση της αποστολής που μας έχει αναθέσει η ελληνική Πολιτεία και η ελληνική κοινωνία», ανέλαβε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αναγνωστάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ