ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Πώς μία ομάδα εθελοντών «μεταμόρφωσε» σε έργα τέχνης τα καφάο

Ρόδος: Πώς μία ομάδα εθελοντών «μεταμόρφωσε» σε έργα τέχνης τα καφάο

Καφάο μεταμορφώνονται με ζωγραφιές

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Με χρώμα και ζωντάνια «μεταμορφώνονται» δεκάδες καφάο στη Ρόδο, όπου μια εθελοντική ομάδα εδώ και δύο περίπου χρόνια σκορπά ομορφιά στις γειτονιές του νησιού.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2022, όταν δύο κάτοικοι του νησιού, με κίνητρο να ομορφύνουν τον τόπο τους για τα παιδιά τους, ξεκίνησαν να βάζουν τις δικές τους πινελιές στα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ καλύπτοντας οπαδικά συνθήματα και συνθήματα μίσους.

Σε συνεννόηση με τον ΟΤΕ για τις σχετικές άδειες, η ομάδα μεγάλωσε μετρώντας περίπου 10 άτομα πλέον, οι ζωγραφιές πολλαπλασιάστηκαν, τα αιτήματα από σχολεία και κατοίκους αυξήθηκαν, και οι παρεμβάσεις τους απλώθηκαν σε όλο το νησί.

Κάθε ΚΑΦΑΟ ή τοιχίο που επιλέγουν να στολίσουν, φέρει κάτι μοναδικό. Άλλοτε εμπνευσμένο από την ροδίτικη κεραμική τέχνη και τα γνωστά έργα του «Ίκαρου», άλλοτε από την ελληνική μυθολογία και ιστορία και τα τοπόσημα της Ρόδου, και άλλες φορές απλώς για να «πουν» μια ιστορία με τον δικό τους τρόπο, φροντίζουν ώστε κάθε έργο τους να ταιριάζει στο σημείο που θα βρίσκεται, στο οποίο μάλιστα επιλέγουν υλικά που θα μπορούν να αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου και των καιρικών φαινομένων.

Στη Μονόλιθο που προτείνεται για αστροπαρατήρηση λόγω ιδανικών συνθηκών σκοτεινότητας το βράδυ, στόλισαν το ΚΑΦΑΟ με τον γαλαξία.

Ένα κεντρικό σημείο στην περιοχή της Ανάληψης γεμάτο βλάστηση και σε ημιτελή τεχνικά κατάσταση καθαρίστηκε, κλαδεύτηκε, και ζωγραφίστηκε με διακριτικά σχέδια.

Το πάρκο στην οδό Σοφούλη πήρε νέα όψη. Προαύλιοι χώροι σχολείων φωτίστηκαν και χρωματίστηκαν. Χωριά όπως η Αρχίπολη, το Γεννάδι, η Κρητηνία, τα Κοσκινού και πολλά ακόμα, άλλα δημοφιλή στους επισκέπτες του νησιού και άλλα όχι τόσο, λαμβάνουν την προσοχή και αγάπη που τους αξίζει.

Το προηγούμενο διάστημα διοργάνωσαν και δράσεις καλλωπισμού στο νησί παρακινώντας τους συμπολίτες τους να αναλάβουν και εκείνοι δράση και να περιποιηθούν με όποιον τρόπο μπορούν και τη δική τους περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ