Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη σε Αττική, Κρήτη και Εύβοια
Επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς
IN TIMEΥψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται την Τρίτη (25/6), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).
Συγκεκριμένα, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο προβλέπεται για τις εξής περιοχές:
- Αττική
- Αργολίδα
- Κρήνη
- Βοιωτία
- Εύβοια
- Κορινθία
- Σκύρο
- Σάμο
- Ικαρία
- Μυτιλήνη
- Χίο
- Ψαρά
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Με βροχές στα δυτικά και ανατολικό Αιγαίο ξεκινά η εβδομάδα - «Βουτιά» του υδραργύρου σε όλη τη χώρα
11:23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ CNN GREECE : «Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι»: Έφηβοι και γονείς μιλούν για την απαγόρευση στα Social Media
11:15
Κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους επιβάλλει η Ουκρανία
11:15
Το Ιράν δεν θα εγκαταλείψει τον εμπλουτισμό ακόμα σε περίπτωση «πολέμου», δηλώνει ο Αραγτσί
11:06