ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοψία στο κέντρο ταυτοποίησης στη Μόρια από Σούλτς και Τσίπρα

Αυτοψία στο κέντρο ταυτοποίησης στη Μόρια από Σούλτς και Τσίπρα
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο κατά την διάρκεια της πτήσης προς την Λέσβο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εν μέσω διαμαρτυριών και διαδηλώσεων κατέφθασαν οι κ.κ. Τσίπρας και Σούλτς στη Λέσβο.

Οι διαδηλωτές φορούσαν και πετούσαν σωσίβια την ώρα της επίσκεψης, ενώ στο νησί και στην περιοχή του λιμανιού της Μυτιλήνης βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» λόγω της απεργίας της ΠΝΟ, 15.000 πρόσφυγες.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα «No border – No nations» ενώ άλλοι κατέλαβαν το δημαρχείο Μυτιλήνης και ανήρτησαν πανό που έγραφε: «Γέμισε το Αιγαίο κορμιά μεταναστών, είναι και οι Ευρωπαίοι φονιάδες των λαών».

Οι κ.κ. Τσίπρας και Σούλτς επισκέφθηκαν νωρίτερα το κέντρο ταυτοποίησης στη Μόρια την ώρα που οι εθελοντές του «χωριού του Όλοι μαζί» πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία. Εκείνη την ώρα στο κέντρο βρίσκονταν περίπου 50 πρόσφυγες.

Οι Τσίπρας και Σουλτς ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του και τις ανάγκες που υπάρχουν.

Στη συνέχεια πήγαν στη Γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, αφού το Δημαρχείο τελεί υπό κατάληψη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σε δηλώσεις από το κέντρο ταυτοποίησης είπε, «Το έγκλημα πρέπει να σταματήσει. Το ζητούμενο είναι η διαπραγμάτευση με την Τουρκία, ώστε να συγκρατήσει τις ροές και να συμβάλει στην καταγραφή των προσφύγων», όπως μετέδωσε το emprosnet.

O πρωθυπουργός είπε ότι την ώρα που έφτανε στο νησί με τον κ. Σουλτς, είδαν μια βάρκα γεμάτη πρόσφυγες να προσεγγίζει την παραλία και έκανε λόγο για μια διαδικασία εγκληματική από την πλευρά των διακινητών.

Οι κ.κ. Τσίπρας και Σούλτς πρόκειται να μεταφέρουν μαζί τους στην Αθήνα ένα Σύρο πρόσφυγα του οποίου του παιδί νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας σε κωματώδη κατάσταση, το οποίο κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ