Αυτές είναι οι περιοχές με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Τετάρτη (26/6)
Επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς (φωτογραφία αρχείου)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSIΤέσσερις είναι οι Περιφέρειες της χώρας όπου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) την Τετάρτη (26/6), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) .
Ειδικότερα, οι περιοχές που θα βρεθούν αντιμέτωπες με αυξημένη επικινδυνότητα είναι:
- Περιφέρεια Αττικής
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια)
- Περιφέρεια Κρήτης
- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Ικαρία)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
ΒΑΡΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ: «Ο φιλικός ομοσπονδιακός δολοφόνος»: Το μανιφέστο του Κόουλ Άλεν πριν ανοίξει πυρ στο δείπνο του Λευκού Οίκου
20:40
Τετ α τετ Πούτιν με Αραγτσί την Δευτέρα - Επι τάπητος οι διαπραγματεύσης Ιράν με ΗΠΑ
20:32
«Θα πέσουν πυροβολισμοί» - Όταν η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου «προέβλεψε» την ένοπλη επίθεση
20:21
Λίβανος: Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ ότι παραβιάζει την εκεχειρία
20:09