Ζιακοπούλου: Επιμένουν το κύμα ζέστης και το μελτέμι - Ισχυρές μπόρες στα βόρεια
Υψηλές θερμοκρασίες
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕΕπιμένει η έντονη ζέστη και το μελτέμι στο Αιγαίο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου, ενώ σύμφωνα με την ίδια, στη βόρεια Ελλάδα δεν θα λείψει και η αστάθεια με τοπικές καταιγίδες.
Πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα Πέμπτη και Παρασκευή ειδικά στην Μακεδονία με τοπικά μπουρίνια. Ισχυροί άνεμοι θα πνέουν ιδιαίτερα το Σάββατο με 8 μποφόρ στο Αιγαίο.
Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη περιμένουμε ηλιοφάνεια με τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στα κεντρικά και τα βόρεια κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι τοπικά νότιοι στο Ιόνιο έως 4 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά τους 38 με 39 βαθμούς, έως 34 με 36 στα υπόλοιπα.
Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 36 βαθμούς.
Στην Θεσσαλονίκη είναι πιθανές κάποιες μπόρες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.
Την Πέμπτη περιμένουμε ηλιοφάνεια με μπόρες όμως και ισχυρές καταιγίδες από το μεσημέρι κυρίως στην Μακεδονία. Οι βοριάδες έως 5 με 6 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 36 βαθμούς.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανοικτές σήμερα κλιματιζόμενες αίθουσες στον Δήμο Αθηναίων λόγω υψηλών θερμοκρασιών
Με βροχές «σβήνει» ο καύσωνας - Τι είναι οι ξηρές καταιγίδες με τους πολλούς κεραυνούς
«ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ»: Γεραπετρίτης: «Θα έρθει η επέκταση των χωρικών υδάτων όπως ήρθαν τα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο»
10:52
ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για επιδότηση πρόσληψης 10.000 άνεργων γυναικών
10:48
Στο εδώλιο ο ηθοποιός Τίμοθι Μπάσφιλντ: Βαριές κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
10:41
Αστάθεια στις αγορές πετρελαίου - Τι βλέπουν οι αναλυτές
10:41