ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: All inclusive... διαμερίσματα θέλουν οι φοιτητές

Θεσσαλονίκη: All inclusive... διαμερίσματα θέλουν οι φοιτητές
Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

All inclusive... διαμερίσματα αναζητούν οι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη, κυρίως κοντά στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Όπως ανέφερε στο voria.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Θεσσαλονίκης, Άγγελος Πασαλίδης «πλέον νέοι φοιτητές και γονείς ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για επιπλωμένα διαμερίσματα».

«Στις ενοικιάσεις, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, συναντάμε πλέον και το all inclusive, δηλαδή τις περιπτώσεις εκείνες που στο ενοίκιο περιλαμβάνονται και οι λογαριασμοί, του ρεύματος, του internet, των κοινοχρήστων. Φυσικά το κόστος είναι μεγαλύτερο για τον ενοικιαστή, για τους γονείς των φοιτητών, οι οποίοι όμως προτιμούν αυτήν την επιλογή γιατί έτσι ελέγχουν καλύτερα τις μηνιαίες δαπάνες των παιδιών τους» προσθέτει.

Iδανικά, οι φοιτητές επιθυμούν να νοικιάσουν, αυτόνομα, ένα διαμέρισμα κοντά στα 50 τ.μ. Παρά την οικονομική κρίση, η συγκατοίκηση δεν περιλαμβάνεται στις επιθυμητές λύσεις για στέγαση.

Ένα διαμέρισμα 50 τ.μ., στη περιοχή της Τούμπας ή ανατολικά των Πανεπιστημίων, εφ' όσον είναι ανακαινισμένο και διαθέτει και ατομική θέρμανση νοικιάζεται για περίπου 300 ευρώ τον μήνα και, αν βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο το μίσθωμα είναι μεγαλύτερο κατά περίπου 20%.

Για τους φοιτητές εκείνους, που τα προγράμματα των σχολών τους δεν κάνουν αναγκαστική τη διαμονή στη Θεσσαλονίκη, λύση μπορεί να αποτελέσει και το airbnb, αφού περιοδικά μπορούν να εξυπηρετούνται από την λεγόμενη οικονομία διαμοιρασμού, χρησιμοποιώντας το επιπλωμένο και εξοπλισμένο διαμέρισμα κάποιου ιδιώτη ή, ένα δωμάτιο σε διαμέρισμα.

Η Θεσσαλονίκη είναι μία πανεπιστημιούπολη και για την εξυπηρέτηση του μεγάλου πληθυσμού των φοιτητών, τεχνικές εταιρείες, που πλέον ασχολούνται σχεδόν μόνο με ανακαινίσεις και μετατροπές παλαιών ακινήτων, έχουν προχωρήσει στην ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση μεγάλων διαμερισμάτων, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ζήτηση.

«Θα έλεγα ότι για φέτος από το τέλος Μαΐου και λίγο μετά την ανακοίνωση των βάσεων για τα Πανεπιστήμια, οι νέοι φοιτητές έψαξαν για στέγη. Όσοι ακόμη δεν τακτοποιήθηκαν είναι γιατί δεν βρήκαν αυτό που έψαχναν, είτε γιατί οι γονείς τους, που έκαναν έρευνα αγοράς, δε νβρήκαν κάτι εντός των οικονομικών δυνατοτήτων τους».

Για την αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης, η φοιτητική στέγη αποτελεί διαχρονικά μια μεγάλη ανάσα που στηρίζει την κατοικία και όσους έχουν επενδύσει σε αυτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ