Δορυφορική εικόνα του Meteo: Ο καπνός από τη φωτιά στην Κερατέα πλησιάζει την Κρήτη
Την Κρήτη πλησιάζει ο καπνός από την φωτιά στην Κερατέα λόγω των ισχυρών ανέμων.
Το meteo δημοσίευσε δορυφορική εικόνα σύμφωνα με την οποία λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ο καπνός φαίνεται να έχει «ταξιδέψει» σε απόσταση μεγαλύτερη των 210 χιλιομέτρων νότια και φαίνεται να πλησιάζει την Κρήτη.
Η πυρκαγιά στην Κερατέα, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, δεν έχει ένα ενιαίο μέτωπο, αλλά τέσσερις διαφορετικές εστίες. Οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις (πάνω από 140 πυροσβέστες) «δουλεύουν» παράλληλα και στις τέσσερις εστίες με συνεχείς ρίψεις των 17 εναέριων σε κάθε εστία, ενώ σηκώνονται και 6 τράκτορες από το Τατόι.
Υπάρχει μεγάλη δυσκολία λόγω των ισχυρών ανέμων (οι ριπές ξεπερνούν τα 9 μποφόρ), των διάσπαρτων οικιών μέσα σε χωράφια και της χαμηλής βλάστησης (ξερά χόρτα και στην πλειονότητά τους ακαθάριστα οικόπεδα).
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φωτιά στην Κερατέα: Ανεξέλεγκτο μέτωπο στους πρόποδες του Εθνικού Δρυμού του Σουνίου
Σε 52 απεγκλωβισμούς έχει προχωρήσει η Αστυνομία στην Κερατέα λόγω της φωτιάς
Δολοφονία Βάγιας Νέστορα: Ψάχνουν τη διαγραμμένη προκήρυξη στα ψηφιακά ίχνη των τρομοκρατών
07:05
Καιρός: Ανεβαίνει και άλλο ο υδράργυρος - Στους 36 βαθμούς στα ηπειρωτικά και κεντρικά της χώρας
07:00
Χάρτης πρόβλεψης Πυρκαγιών (11/07): Υψηλός κίνδυνος σε οκτώ περιοχές της χώρας
06:45
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (11 Ιουλίου)
06:30