ΕΛΛΑΔΑ

Διπλό πύρινο μέτωπο στην Εύβοια - 30 πυρκαγιές σε 12 ώρες

Διπλό πύρινο μέτωπο στην Εύβοια - 30 πυρκαγιές σε 12 ώρες
Φωτό Αρχείου EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες θα δώσουν οι πυροσβέστες στην Εύβοια καθώς λίγη ώρα μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στη περιοχή Πόρτο Λάφια Καρύστου, ξέσπασε και νέο μέτωπο στην περιοχή Αργυρό Αλιβερίου.

Η φωτιά στο Αλιβέρι ξεκίνησε λίγο πριν πέσει το φως του ήλιου κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν ρίψεις τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα για αρκετή ώρα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική το πύρινο μέτωπο καίει χαμηλή βλάστηση σε κρουφογραμμή της περιοχής, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι μπορεί να ενισχύσουν τις φλόγες και για αυτό τον λόγο βρίσκονται στο σημείο 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ για ελάχιστα λεπτά κατάφεραν να κάνουν ρίψεις 3 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

Το μέτωπο της Καρύστου ξεκίνησε στις 2:00 μετά το μεσημέρι και λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πήρε γρήγορα πολύ μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα οι φλόγες να φτάσουν στην κατοικημένη περιοχή και να υποστούν ζημιές τέσσερα σπίτια.

Τελικά μετά από τουλάχιστον έξι ώρες οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν το μέτωπο ωστόσο προς το παρόν δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο και οι δυνάμεις θα παραμείνουν σε πλήρη επιφυλακή όλη τη νύχτα.

Κάτοικοι της περιοχής χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα του CNN Greece iContact και έστειλαν φωτογραφίες από το πύρινο μέτωπο.

Συνολικά μέσα σε 12 ώρες η πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 30 αγροτοδασικές πυρκαγιές με πιο επικίνδυνες - εκτός εκείνων στην Εύβοια - μια πυρκαγιά στη Δαιμονιά Λακωνίας και άλλη μια στον Αστρά Κέας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ