Τανάγρα: Εκτός διαδρόμου το Mirage - Προληπτικά στο νοσοκομείο η πιλότος
Το αεροσκάφος Μιράζ 2000-5, που εμφάνισε πρόβλημα κατά την διάρκεια της τροχοδρόμησης στην αεροπορική βάση της Τανάγρας βρίσκεται πλέον εκτός διαδρόμου, ενώ δεν υπέστη οποιαδήποτε σύγκρουση ή φωτιά.
Φέρει μικρές ζημιές στο δεξί σκέλος και θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι και θα επισκευασθούν εντός της Μονάδας.
Με ψύχραιμες κινήσεις η πιλότος της 114 πτέρυγας μάχης κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα όταν δεν λειτούργησε το σύστημα πέδησης του Μιράζ 2000-5 μετά από εκπαιδευτική πτήση πάνω από το Αιγαίο. Αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει και όπως προβλέπει το πρωτόκολλο μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας το περιστατικό συνέβη στις 13:46 το μεσημέρι: «Κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης, μετά την προσγείωση από εκπαιδευτική πτήση, η Υποσμηναγός εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος M2000-5 στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας».
Σημειώνεται ότι η 331 Μοίρα με χαρακτηριστικό κλήσης: «Θησέας» επιχειρεί με το συγκεκριμένο τύπο αεροσκαφών από την 114 πτέρυγα μάχης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τανάγρα: Χειριστής εγκατέλειψε Mirage στην προσγείωση – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας: Το Ιράν αποθηκεύει ουράνιο για κατασκευή πυρηνικών όπλων
19:05
«Μην ταξιδεύετε σε Ισραήλ και Δυτική Όχθη»: Σύσταση του γαλλικού ΥΠΕΞ για την κατάσταση στο Ιράν
19:00
Οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ καταδικάζουν τη βεβήλωση του μνημείου στο Παλαιό Εβραϊκό Νεκροταφείο
18:57
Μοσχάτο: 33χρονος είχε στο όχημά του πιστόλι με γεμιστήρα – Εντοπίστηκαν και μαχαίρια
18:46