Ξενοδοχείο χρησιμοποιούσε παπαγάλους ως «κράχτες» - Βαρύ πρόστιμο
Παπαγάλοι Macaw (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Andre PennerΤσουχτερό πρόστιμο, ύψους 20.000 ευρώ, επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, καθώς χρησιμοποιούσε ως κράχτες δύο παπαγάλους Macaw.
Το περιστατικό αποκάλυψε η φιλοζωική οργάνωση Animal Rescue and Defence Squad, η οποία αναφέρθηκε στην επιχείρηση που έγινε.
Στην επιχείρηση, σύμφωνα με την οργάνωση, συμμετείχαν αστυνομικοί από το Τμήμα Κασσάνδρειας, το δασαρχείο Χαλκιδικής και ο δήμος Κασσάνδρας.
«Με την άψογη συνεργασία όλων μας με εντολή εισαγγελέα αφαιρέθηκαν δύο παπαγάλοι Macaw , τους οποίους χρησιμοποιούσανε για κερδοσκοπικό σκοπό στην παραλία Πευκοχωρίου. Κατατέθηκε μήνυση για Όρους ευζωίας και παθητική κακοποίηση και με εντολή του Εισαγγελέα Χαλκιδικής τα ζώα αφαιρέθηκαν και φυσικά βεβαιώθηκαν τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του 4830/2021 ύψους 20.000€» αναφέρεται στην ανακοίνωση της φιλοζωικής οργάνωσης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νόσος των παπαγάλων: Πέντε νεκροί στην Ευρώπη - Προειδοποίηση ΠΟΥ για την ψιττάκωση
Το φιλόδοξο σχέδιο πάρκου για να «συμμαζέψει» αθυρόστομους παπαγάλους
Γαλλία: Κλειστό σήμερα το μουσείο του Λούβρου λόγω απεργιακής κινητοποίησης
12:14Τι συμβαίνει με την κυριαρχία των Magnificent Seven στον S&P 500 - «Φεύγει» η Tesla
12:11
Η GENESIS Pharma ανακοινώνει νέα συνεργασία με την Otsuka Pharmaceutical Europe Ltd.
12:09
Η Ισπανία επιβάλλει πρόστιμο 64 εκατομμυρίων ευρώ στην πλατφόρμα Airbnb
12:02