ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Φωτιές σε Μυτιλήνη, Όλυμπο και Βοιωτία

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Φωτιές σε Μυτιλήνη, Όλυμπο και Βοιωτία

Αεροσκάφος επιχειρεί σε κατάσβεση πυρκαγιάς

INTIME NEWS

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική το πρωί του Σαββάτου (06/07), μετά από πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα σε Μυτιλήνη, Όλυμπο και Βοιωτία.

Ειδικότερα, στο μέτωπο της Βοιωτίας, βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς η φωτιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ελλοπία.

Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα και 1 ελικόπτερο ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Φωτιά στον Όλυμπο σε δύσβατη περιοχή

Παράλληλα, φωτιά σε δύσβατη περιοχή ξέσπασε στον Όλυμπο και συγκεκριμένα στην Αγία Κόρη, στα 1600 μέτρα υψόμετρο, στην περιοχή Βροντού, πιθανότατα από κεραυνό.

Στην περιοχή επιχειρούν εναέρια μέσα, λόγω του δύσβατου της περιοχής, ενώ υπάρχουν σε επιφυλακή και επίγεια μέσα.

Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 οχήματα και 2 Ε/Π.

Ανησυχία για το πύρινο μέτωπο στη Μυτιλήνη

Στο μεταξύ, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στη Μυτιλήνη, ανάμεσα στα χωριά Μανταμάδος και Κάπη, την ώρα που στο νησί πνέουν από το πρωί ισχυροί βοριάδες αυξάνοντας τον κίνδυνο μεγάλης πυρκαγιάς.

Επί τόπου σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς και ελικόπτερο για να προλάβουν την επέκταση της φωτιάς.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για τουλάχιστον δύο εστίες μέσα στο πευκοδάσος, μεταξύ Κάπης και Μανταμάδου, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα nealesvou.gr.

Στο σημείο επιχειρούν 52 πυροσβέστες, με 2 πεζοπόρα τμήματα και 13 οχήματα, ενώ για την κατάσβεση έχουν «σηκωθεί» και τρία αεροπλάνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ