Λέκκας για τα 4,9 ρίχτερ στην Κυλλήνη: «Δεν ανησυχούμε, ήταν ο κύριος σεισμός»
O καθηγητής φυσικών καταστροφών Ευθύμης Λέκκας.
EurokinissiΓια τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες το βράδυ ανοιχτά της Κυλλήνης και ταρακούνησε εκτός από την Ηλεία, την Ζάκυνθο και την Αχαΐα, μίλησε o καθηγητής φυσικών καταστροφών Ευθύμης Λέκκας.
Όπως είπε, πρόκειται για μία περιοχή με υψηλή σεισμικότητα, ίσως από τις πιο μεγάλες στην Ελλάδα, την οποία οι επιστήμονες παρακολουθούν συνεχώς, στενά.
Από χθες το βράδυ μάλιστα έχουν γίνει 58 μετασεισμοί, μικρότερου μεγέθους από τον αρχικό και ο καθηγητής εμφανίστηκε καθησυχαστικός.
«Δεν ανησυχούμε. Τα κτήρια σε Ηλεία και Ζάκυνθο αντέχουν μεγαλύτερους σεισμούς, είναι πιο καινούρια και σύμφωνα με τις αντισεισμικές προδιαγραφές, μετά τις καταστροφές την δεκαετία του 90», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Ευθύμης Λέκκας.
«Κατά πάσα πιθανότητα ο χθεσινός ήταν ο κύριος σεισμός αλλά πρέπει να περάσουν άλλες 24 ώρες για να τεκμηριώσουμε αυτή την προσέγγιση» τόνισε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λέκκας: Καθυστερημένοι από το 2021 οι μετασεισμοί στο Αρκαλοχώρι Κρήτης
Λέκκας για κλιματική αλλαγή: Θα βλέπουμε ακραία φαινόμενα με επιπτώσεις που ούτε φανταζόμαστε
40 χρόνια Τσερνόμπιλ: Από τον «ατομικό τρόμο», στο σήμερα - Τα διδάγματα του 1986 και οι αγωνίες του 2026
03:00
Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης των ενδιαφερόμενων
03:00
40 χρόνια Τσερνόμπιλ: Ο άνθρωπος με την πιο επικίνδυνη δουλειά στον κόσμο σήμερα
02:32
Την Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για τις«Νταντάδες της Γειτονιάς» - Ποιοι δικαιούνται 500 ευρώ
02:00