Τραγωδία στο Μάτι: Διεκόπη για τις 16 Ιουλίου η δίκη - Πιθανόν να συνεχιστεί και τον Αύγουστο
Για τις 16 Ιουλίου διεκόπη η δευτεροβάθμια δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.
Το δικαστήριο προχώρησε στη διακοπή λόγω του αυτεπάγγελτου διορισμού δύο συνηγόρων υπεράσπισης για λογαριασμό του κατηγορούμενου, πρώην διοικητή του ΕΣΚΕ, Ιωάννη Φωστιέρη.
Σημειώνεται ότι με βάση τις πρόσφατες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, ακόμη και στα πλημμελήματα απαιτείται συνήγορος υπεράσπισης και έτσι το δικαστήριο προχώρησε στον αυτεπάγγελτο διορισμό δύο δικηγόρων ως υπερασπιστών, οι οποίοι ζήτησαν χρόνο για να μελετήσουν τη δικογραφία.
Κατόπιν αυτού η δίκη διεκόπη για τις 16 Ιουλίου με την πρόεδρο να σημειώνει ότι από την ερχόμενη Τρίτη και στο εξής θα υπάρχουν συνεχείς συνεδριάσεις τον Ιούλιο και ενδεχομένως και τον Αύγουστο. Η πιθανότητα η δίκη να διεξάγεται και τον Αύγουστο προκάλεσε αντιδράσεις από τους δικηγόρους, οι οποίοι υποστήριξαν ότι κατ΄ εφαρμογή των σχετικών διατάξεων, δεν μπορούν να γίνονται συνεδριάσεις τον Αύγουστο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δίκη Μάτι: «Δεν υπάρχει δικαίωση αν παραμένει ο χαρακτηρισμός πλημμέλημα», λένε οι συγγενείς
Μάτι: Ξεκίνησε η δίκη σε δεύτερο βαθμό - Ποιοι κατηγορούμενοι απουσίαζαν
Τουσκ: Η Πολωνία πρέπει να είναι ειλικρινής με τις ΗΠΑ σχετικά με τις ανησυχίες για τη Γροιλανδία
17:58
Σέρρες: Προφυλακίστηκε ο 15χρονος για το θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου
17:56
Ηράκλειο: Ελεύθερη με όρους η μητέρα - Τη Δευτέρα απολογείται ο πατέρας για βία κατά των παιδιών του
17:47
Χειροπέδες σε δύο στην Ομόνοια για διακίνηση ναρκωτικών - Μετέφεραν 45 κιλά κάνναβης με αυτοκίνητο
17:38