ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων στην Ύδρα

Πυρκαγιά σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων στην Ύδρα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων στο νησί της Ύδρας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11.10 το πρωί της Τρίτης 09/07 και στο σημείο επιχειρούν 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα από το Εθ. Π.Κ. Ύδρας, και από αέρος 1 ελικόπτερο ενώ μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς 4 πυροσβέστες από το Π.Κ. Τροιζήνας.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα, Τρίτη, σε Αττική, νότια Εύβοια, Αργολίδα, Μάνη και Κύθηρα

Ψηλή έως πολύ υψηλή είναι η κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς στη κεντρική και νότια Ελλάδα αλλά στη Θράκη ενώ μέση ή χαμηλή κατηγορία (κατηγορία 1,2) προβλέπεται για Θεσσαλία, Ηπειρο και Μακεδονία για σήμερα, Τρίτη (9/7), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Αναλυτικά, με βάση τον χάρτη: Πορτοκαλί (πολύ υψηλός κίνδυνος) βάφεται η Αττική, η Βοιωτία, η Κορινθίια, η Αργολίδα, η Λακωνία, η Μυτιλήνη και η Χίος ενώ στα κίτρινα (υψηλός κίνδυνος) βάφεται η Κρήτη, η Μεσσηνία, η Αργαδία, η Ηλεία, τα Επτάνησα και η Θράκη.

XARTHS PYRKAGIAS

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ