ΕΛΛΑΔΑ

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στην Πάτρα: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε γη και αέρα

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στην Πάτρα: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε γη και αέρα

Εικόνα από την πυρκαγιά στην Πάτρα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSΙ

Σε εξέλιξη αλλά με βελτιωμένη εικόνα βρίσκεται σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τρίτη (9/7) στην περιοχή του Γηροκομειού στην Πάτρα, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεσή της, ενισχύθηκαν.

Νωρίτερα σε προληπτική εκκένωση του Καραμανδάνειου νοσοκομείου και του Κωνσταντοπούλειου γηροκομείου Πατρών προχώρησαν οι Αρχές, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδικό χώρο στην οδό Ερρίκου Ντυνάν και έλαβε γρήγορα διαστάσεις εξαιτίας του δυνατού αέρα, ενώ οι φλόγες πλησιάζουν σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μικροί ασθενείς του νοσοκομείου Καραμανδάνειου μεταφέρονται στο γενικό κρατικό νοσοκομείο, ο «'Αγιος Ανδρέας». Συγκεκριμένα, 15 παιδιά πήγαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας «Αγ. Ανδρέας» και υπόλοιπα πήραν εξιτήριο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχ. Γιαννάκο, πυροσβέστες και προσωπικο του νοσοκομείου Καραμανδανείου έδωσαν μάχη με τη φωτιά η οποία πέρασε στο περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου περιμετρικά των κτηρίων. «Πυροσβέστες, αεροπλάνα και οι συνάδελφοι μου με ότι μέσο έχουν κάνουν τιτάνια προσπάθεια να σώσουν το νοσοκομείο», αναφέρει ο κ. Γιαννακός.

Επίσης, εκκενώθηκε το θεραπευτικό παιδαγωγικό κέντρο, «Μέριμνα», που βρίσκεται στην ίδια περιοχή.

Βροχή τα μηνύματα από το 112

Μηνύματα, μέσω του 112, εστάλησαν στους κατοίκους των περιοχών Γηροκομειό, Αρόη και Παγώνα στην Πάτρα.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι της περιοχής Γηροκομειό καλούνται να μετακινηθούν προς την Εγλυκάδα, στο στρατόπεδο του ΚΕΤΧ, ενώ οι κάτοικοι της Αρόης και της Παγώνας καλούνται να μετακινηθούν προς την Πάτρα.

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Γηροκομειό της Πάτρας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Ειδικότερα, στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν περίπου 80 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περισσότερα από 25 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνέχειες ρίψεις νερού δέκα εναέρια μέσα.

Η φωτιά καίει μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης και οι κάτοικοι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι λόγω και των ισχυρών δυνάμεων που πνέουν στην περιοχή.

Κλειστός είναι ο δρόμος από το πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο 409.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ