ΕΛΛΑΔΑ

Κηφισιά: Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

Κηφισιά: Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης
Δήμος Κηφισιάς

Για τα πεπραγμένα στον τομέα της θωράκιση της Κηφισιάς από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής τους τελευταίους έξι μήνες, ενημερώνει η νέα δημοτική αρχή υπό τον Βασίλη Ξυπολυτά.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι σε διάστημα περίπου 6 μηνών υλοποιήθηκαν καινοτόμες πρωτοβουλίες πρόληψης και ετοιμότητας «κάποιες εκ των οποίων οι πολίτες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης ουδέποτε έχουνε δει στην πόλη».

Αναλυτικά οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες στους 6 πρώτους μήνες του 2024

  • Για πρώτη φορά δημιουργήθηκαν εποχικοί σταθμοί της Πυροσβεστικής για τις ειδικές δυνάμεις του Σώματος (ΕΜΟΔΕ και Μ.Ε.Τ.Π.Ε) στο Δάσος Φασίδερη, με 5 οχήματα και περισσότερους από 30 πυροσβέστες, με την εποπτεία και οργάνωση του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας. Ο σταθμός στεγάζεται σε δημοτικό χώρο όπου τοποθετήθηκαν από τον Δήμο μας, οικίσκοι για την εγκατάσταση των πυροσβεστών.
ELIS9797.jpg
  • Ιδρύθηκε σταθμός ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς, σε δημοτικό χώρο, στη Νέα Ερυθραία. O σταθμός ΕΚΑΒ θα μειώσει τον χρόνο των ασθενοφόρων στο μισό, σώζοντας εκατοντάδες ζωές.
  • Τοποθετήθηκε Drone πυρασφάλειας στον χώρο των εθελοντών δασοπυροσβεστών, ενώ παράλληλα με πρωτοβουλία μας, συμφωνήσαμε οι Δήμαρχοι του Πεντελικού να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο σύστημα αντιπυρικής προστασίας, με τη χρήση πολλαπλών drones, που θα σχηματίσουν ένα «εναέριο τείχος» προστασίας στο βουνό μας. Παράλληλα το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και η Πυροσβεστική, εποπτεύει και ελέγχει τα drones, μαζί με το δικό της δίκτυο σε όλη την Αττική.

drone-2.jpg
  • Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 150.000 ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών από το πρόγραμμα Πυρασφάλειας του Πράσινου Ταμείου.
  • Αγοράστηκε και παραχωρήθηκε 1 πυροσβεστικό όχημα στην Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Ο.Ε.Δ.Δ.. Έχει προγραμματιστεί επίσης η παραχώρηση ενός ακόμη πυροσβεστικού οχήματος στο νέο Εθελοντικό Πυροσβεστικό κλιμάκιο, στο Δάσος Φασίδερη.
  • Μετασκευάστηκαν οχήματα 4×4 για την χρήση τους σε κατάσταση Πολιτικής Προστασίας.
stathmos-ekav.jpg
  • Ιδρύθηκε Δημοτικό κλιμάκιο εθελοντών πυροσβεστών με 2 πυροσβεστικά (στον εγκαταλελειμμένο αστυνομικό σταθμό Εκάλης), που σε βάθος χρόνου θα γίνει σταθμός της Πυροσβεστικής στην Εκάλη με πολλαπλές επιχειρησιακές δυνατότητες.
  • Με ειδικό εξοπλισμό διπλασιάστηκαν τα οχήματα που μπορούν να κάνουν εκχιονισμό και τετραπλασιάστηκαν τα οχήματα διανομής αλατιού (αλατιέρες).

«Με στοχευμένη στρατηγική, καινοτόμες δράσεις και σύγχρονες πρακτικές, η νέα Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, υλοποίησε πολλές σημαντικές πρωτοβουλίες, καθιστώντας το Δήμο μας «πρότυπο» στην Πολιτική Προστασία και την Ασφάλεια. Η πρόληψη και η προετοιμασία είναι δύναμη. Συνεχίζουμε της προσπάθειες να καταστήσουμε τον Δήμο μας πρότυπο σε όλους τους τομείς», τονίζει η νέα δημοτική αρχή της Κηφισιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ