ΕΛΛΑΔΑ

ΣΦΕΕ: Συνάντηση της φαρμακοβιομηχανίας, με τον διοικητή της ΤτΕ

ΣΦΕΕ: Συνάντηση της φαρμακοβιομηχανίας, με τον διοικητή της ΤτΕ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση

ΣΦΕΕ

Με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, συναντήθηκαν οι γενικοί διευθυντές των εταιρειών-μελών του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), τη Δευτέρα, στο πλαίσιο του 9ου SFEE Executive Briefing.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν οι προκλήσεις της εθνικής οικονομίας, η φαρμακευτική πολιτική στην Ελλάδα και η συμβολή του φαρμακευτικού κλάδου.

Στη συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους Chatham House rules, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες σε μικρο - μακροοικονομικό επίπεδο, επισημαίνοντας ότι ο κλάδος του φαρμάκου είναι ένας κλάδος στρατηγικής σημασίας για τη χώρα.

Σημείωσε δε, ότι η φαρμακευτική πολιτική τα τελευταία χρόνια έχει σε μεγάλο βαθμό διαμορφωθεί υπό το πρίσμα της δημοσιονομικής προσαρμογής που ξεκίνησε την προηγούμενη δεκαετία. Η συζήτηση επικεντρώθηκε επίσης στην πορεία των μεταρρυθμίσεων, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF), τις επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη (Ε&Α), καθώς και στην φαρμακευτική καινοτομία.

H εκδήλωση αποτέλεσε το 9ο Executive Briefing του Συνδέσμου, που πιστοποιεί τη σταθερή επικοινωνία με την Πολιτεία, τα μέλη της κυβέρνησης και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον κλάδο του φαρμάκου και της υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ